Afbeelding
Foto: Henny Meyerink (fotograaf Go Ahead Eagles)

Luuk Brouwers Eredivisie Speler van de Maand

Sport Sport

Lieshout/Deventer - De in Lieshout geboren Luuk Brouwers is Speler van de Maand oktober in de Eredivisie. De middenvelder maakt furore en krijgt daarvoor nu de beloning.

In zijn eerste jaar in de Eredivisie maakt Luuk een erg goede indruk. Met het gepromoveerde Go Ahead Eagles staat hij momenteel op een achtste positie. Ook persoonlijk gaat het goed met Luuk. De middenvelder was dit seizoen al goed voor vijf doelpunten en één assist. In oktober kende hij een uiterst succesvolle periode en scoorde hij vier keer en gaf hij eenmaal de assist. Volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers heeft hij daarmee het beste gepresteerd van iedereen en is hij terecht uitgeroepen tot Speler van de Maand.

Volgens de statistieken is Luuk sowieso een belangrijke speler voor Go Ahead Eagles. ‘Hij is de eerste Eagles-speler sinds 2014 die drie wedstrijden op rij scoort. Daarbij was elk schot tussen de palen raak (vier schoten op doel). Ook is hij dit seizoen binnen het team de speler met de meeste passes (558), hoogste passnauwkeurigheid (86%) en meeste balheroveringen (77). Dit leverde hem, naast zijn statistisch hoge scores, ook tweemaal een uitverkiezing tot KPN Man of the Match op’, zo valt te lezen op de officiële site van de Eredivisie.