Tim Barten (archieffoto)
Tim Barten (archieffoto) Foto:

VV Mariahout verliest nipt van VV Acht

Sport Sport Sport

Mariahout - Afgelopen zondag stond voor het vaandelteam van VV Mariahout de uitwedstrijd tegen titelkandidaat VV Acht op het programma. De meegereisde supporters zagen Acht de wedstrijd met minimaal verschil winnen: 1-0.

Mariahout begon de wedstrijd zonder de geblesseerde spelers Sander Scheepers, Noah van Rossum en Danny van de Laar. Trainer Freddy Vermeulen had de tactiek voor deze wedstrijd aangepast op de sterke tegenstander. VV Mariahout verdedigde compact en probeerde met counters gevaar te stichten voor het vijandelijk doel. Deze tactiek werkte goed: Mariahout speelde goed vanuit de organisatie, waardoor VV Acht de eerste helft geen kansen wist te creëren. Gevolg van deze speelwijze was dat Mariahout ook weinig kansen kon creëren. De grootste kans van de eerste helft was in de voorlaatste minuut voor Mariahout: Tim Barten werd diep gestuurd door Stijn van de Bogaard en schoot de bal vanaf 25 meter buiten bereik van de doelman op de lat.

Na de theepauze kwam VV Acht sterk uit de startblokken. Dit resulteerde in de eerste 15 minuten in een aantal kansen en gevaarlijke corners. Tom Hagelaars wist een schot van Mathijs Huising en een vrije trap van ca. 25 meter afstand nog onschadelijk te maken. In de 58e minuut wist VV Acht toch te scoren. Een voorzet van Timo Verhagen werd eerst nog door Mathijs Huising tegen de lat gekopt, maar vervolgens reageerde Melvin van de Groen alert en wist de terugspringende bal in het net te werken: 1-0. Na dit doelpunt bleef VV Acht de sterkere ploeg en wist het nog enkele keren gevaarlijk te worden uit corners. De verdediging van VV Mariahout stond echter goed en gaf geen krimp. De laatste 15 minuten speelde Mariahout meer op de aanval, om toch nog te proberen een puntje binnen te slepen. Verder dan enkele kleine kansjes uit corners en vrije trappen kwam Mariahout echter niet; eindstand 1-0.

Aanstaande zondag is er geen programma, maar op zondag 21 november speelt Mariahout een thuiswedstrijd tegen Tivoli uit Eindhoven, aanvang 14.00 uur. Zij hopen ook dan weer op de steun van de trouwe supporters.