Mayke Rooijackers scoort een lay-up voor Onder 14-2.

Energieke wedstrijden Basketball Club Lieshout

Lieshout - Onder 12 nam het zaterdag thuis op tegen Deurne Pioniers met debutanten Hugo Kersten en Matthijs Rooijackers, beide goed voor drie punten. Lieshout nam het eerste kwart het initiatief en bouwde de voorsprong steeds verder uit tot een eenvoudige 63-30 zege. Helaas verloor het wel de sterk spelende Rajello Rosenberg, die het veld moest verlaten door een vervelende blessure.

Onder 14-1 speelde thuis tegen Almonte uit Eindhoven. De jongens weerden zich kranig, maar de tegenstander was duidelijk te sterk. De gasten wonnen de wedstrijd met 32-99.

Gemengd Onder 14-2 beleeft een goed seizoen. Het team verloor slechts één wedstrijd. Nu mochten ze het opnemen tegen Black Shots uit Helmond. Lieshout nam direct het initiatief met een veel scorende Tim van Lieshout aan het begin van de wedstrijd. In de tweede helft namen Suze Raaijmakers en Marijn Sanders, samen goed voor 24 punten, het heft in handen namen. Lieshout won overtuigend met 57-34.

Ook Mannen Onder 16 nam het thuis op tegen Black Shots uit Helmond. Gezien de stand een pittige wedstrijd en dat bleek ook in de eerste helft. Na een gelijkopgaande eerste helft, liepen de gasten aan het begin van het derde kwart uit naar een voorsprong van 22-32. Lieshout nam een time out en en wist daarna de achterstand om te buigen naar een 56-49 winst.

Mannen Onder 18 startte thuis sterk tegen het hooggeklasseerde Heeze met een 8-2 voorsprong. Het fysieke voordeel en lengte overwicht van de bezoekers was Lieshout echter te machtig. Zeker toen Lieshout steeds meer moeite kreeg om te scoren. Het verloor met 30-77.

Vrouwen Onder 18 wint al het hele seizoen met ruime cijfers van hun tegenstanders. Zo ook dit weekend. De dames hadden thuis weinig moeite met Deurne Pioniers en won, geleid door Britt Raaijmakers (38 punten) met 121-8.

Mannen Onder 20 namen het zondag in Born op tegen de nummer twee van de competitie. Bij deze tegenstanders uit de poule is winst geen must, maar vooral een kans om te werken aan het collectief. De thuisploeg sloeg direct in het eerste kwart een gat. Lieshout wist de schade te beperken tot zo’n 20 punten, maar in het vierde kwart wist Springfield ´75 de voorsprong toch nog iets uit te breiden. Lieshout verloor met 101-69.

Bij Dames 1 lijkt elke wedstrijd wel een finale. Regelmatig komen de wedstrijden aan op de laatste minuten. Zo ook deze keer in Veghel tegen Attacus. De dames kwamen net tekort en verloren de wedstrijd met 58-54.