Afbeelding
Foto: Mies van Berlo

Duvelscross 2021

Sport

Laarbeek - Door de prachtige weersomstandigheden was het druk op de Duvelsberg op zondagmorgen 7 november aan ’t Hof in Lieshout. Oorzaak was de Duvelscross, georganiseerd door Runnersclub Lieshout onder regie van Karin Streeder. 

Het parcours van 2 kilometer was prima uitgezet en de lopers konden kiezen tussen 1, 2, 3 of 4 ronden. Na de challenge van vorig jaar, vond er nu weer een normale Duvelscross met 77 deelnemers plaats. In de prachtige herfstkleuren vielen ook de vele gele jasjes op, het tenue van de Springbokken uit Son en Breugel die met een grote groep naar Lieshout waren gekomen en dat ook nog erg sportief op de fiets. Veel lopers hadden hun kinderen meegenomen en in enkele gevallen waren die ook nog sneller dan hun ouders.         

Anne Smeets uit Aarle-Rixtel en lid van de organiserende vereniging maakte bij de dames haar favoriete rol helemaal waar en finishte onbedreigd als eerste in 37:36, Lotte Beckers uit Nijmegen werd tweede in 41:12, en Marjan van de Tillaar, tegenwoordig woonachtig in Veldhoven, maakte het podium compleet met een derde plaats in 42:55.

Bij de heren ging de overwinning naar Arjan Donkerbroek uit Aarle-Rixtel en lid van Eindhoven atletiek. Arjan legde de vier ronden van 2 kilometer af in 30:15. Martijn Martens uit Nuenen en lid van Fortuna ’67 finishte als tweede in 32:25, en Richard Dekker uit Geldrop werd derde in 32:43.

Strijd was er vooral op de kortere afstanden. Zo maakten de buurmeisjes Nikki Biemans en Nienke van Venrooij er een mooiee strijd van op de 2 kilometer. Nikki finishte in 12:54 op de voet gevolgd door Nienke in 12:57. De voledige uitslag en foto’s kunt u vinden op www.runnersclublieshout.nl 

Afbeelding