Café Thuis/Bedovo heren 1, met in het midden (blauw shirt) Jan Crooijmans

Café Thuis Bedovo Heren 1 blijft op titelkoers

Beek en Donk - In een succesvolle volleyweek hielden de heren van Bedovo knap vast aan hun zegereeks en van der Vliet Bedovo Dames 1 boekte een knappe overwinning in Tilburg. Bij de jeugd speelden de jongens twee wedstrijden in een week, waarin ze toch weer een puntje verzamelden en meisjes A won met 3-1.

Zaterdag 6 november mochten de mannen van sponsor Café Thuis aantreden tegen de nummer 8 van de ranglijst; Pegasus Heren 1. Met dank aan invaller Inse van Gelder stonden er weer precies zes heren paraat. Misschien een geluk dat er geen wissels waren, want in Reusel was het gruwelijk koud in de zaal. Maar dat mocht de geoliede machine niet deren, want met gelegenheidsspelverdeler Remco van de Vorst draaide het geheel boven verwachting snel warm. Scorend liep het nog niet zo, maar verdedigend wisten de Beek en Donkse heren het verschil te maken. Na een redelijk gelijkwaardige strijd in de beide eerste sets trok Bedovo tweemaal aan het langste eind met uitslagen 20-25 en 19-25. De derde set verliep anders. Bedovo frustreerde zich erg over de keuzes van de scheidsrechter en dat ging ten koste van het spel. Het voelde als een blamage, al kwam dit niet tot uiting in de setuitslag van 18-25. De ervaring van Café Thuis/ Bedovo heren 1 was opnieuw voldoende voor de winst. De laatste set was het vertrouwen terug en werd de set overtuigend gewonnen. Ondanks de wisselende selectie laat Bedovo zien op koers te zijn voor het kampioenschap, waar tot nu toe maar één ander team naar mee lijkt te dingen.

Van der Vliet/ Bedovo Dames 1
Ook de dames van Bedovo wonnen hun eerste wedstrijd na de herfstvakantie. Daarmee pakten zij hun tweede zege van het seizoen. Vanaf de eerste set in het enorme sportcomplex in Tilburg was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Bedovo kwam echter wat trager op gang en was zo nu en dan net niet doortastend genoeg in de aanval. In de eerste set kwamen ze niet verder dan 22 punten. In de tweede en derde set ging het lang gelijk op. Beide ploegen maakten fantastische punten en knappe reddingen. Bedovo bood met hun blokkade steeds meer verzet tegen de Tilburgse aanval, maar de service passing stond onder druk. De service was sowieso het wapen van deze wedstrijd en dit maakte ook het verschil tussen deze sets. In de tweede set maakte Lente van Bree een onhoudbare servicereeks waardoor die set werd gewonnen. De derde set ging echter weer verloren. En zo ging het erom in de vierde set. Het publiek schaarde zich achter Tilburg, maar de dames van Bedovo waren vastbesloten. Met voldoende servicedruk en aanvallend vernuft werd de set gewonnen en stond het 2-2. Er moest een vijfde en beslissende set aan te pas komen. Bedovo nam direct de leiding en zette de tegenstander onder druk. De foutenlast werd hoger aan de overzijde van het net, de aanmoedigingen van het publiek ebten weg en Bedovo pakte punt na punt. In de laatste set werd het 7-15, voor Bedovo een welkome overwinning.