Vinnie van Vijfeijken, Djim Vervoort en Tom van den Bogaard (vlnr).
Vinnie van Vijfeijken, Djim Vervoort en Tom van den Bogaard (vlnr). Foto: Christine van den Berg

Zweedse muziek en moves met Prins Djim d’n Urste

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - Afgelopen zaterdag was het zover, na twee jaar kon prins Erik zijn scepter aan de wilgen hangen. Een nieuwe Heidurpse prins maakte zijn opwachting. Het grote geheim werd op spectaculaire wijze onthuld. Tijdens ‘The Masked Singer’ bleef het prinselijke talent als laatste over.

Ze zijn er nog niet helemaal van bekomen, Prins Djim Vervoort (28) en zijn twee goede vrienden Vinnie van Vijfeijken en Tom van den Bogaard die adjudant zijn. Het was een kei-skônne avond en vooral Vinnie moet nog even op gang komen. Ervaringsdeskundige Tom was drie jaar geleden prins en hij staat zijn maat met raad en daad bij. Toch oogt prins Djim wakkerder dan oud-prins Tom was. “Stond DeMooiLaarbeekKrant drie jaar geleden niet om negen uur op de stoep?”, vraagt Tom vertwijfeld, maar voorzitter van de carnavalsvereniging John Brugmans maakt Tom wederom wakker met de mededeling dat het toen ook rond elven was. 

De avond ervoor is het ook laat geworden. Een keur van Mariahoutse ‘artiesten’ trad in vermomming op. Vis Anja Aarts bleef als laatste over en terwijl de worstenbroodjes op tafel komen vertelt Djim hoe hij haar vissenkop overnam en met pak en al door een scherm sprong. Nadat het vissenmasker verwijderd was kon de volle zaal zien wie de nieuwe prins van Heidurp was.

Vrienden met zelfspot
Djim is voor uitgaanspubliek geen vreemde. In zijn vrije tijd staat hij regelmatig als DJ achter de knoppen. Voor zijn werk installeert hij Spa en Wellness in jachten. Als zzp’er is hij ook werkzaam in de evenementensector; bouwt decors en staat achter de bar. Adjudanten Vinnie en Tom schelen maximaal twee maanden met hem; volgens de heren zaten ze al bij elkaar op de crèche. Djim werd gevraagd prins te worden toen hij in Kroatië op vakantie was. Samen met Vinnie en Tom heeft hij het lang geheim gehouden. Knap, want ze hebben behoorlijk hard moeten trainen op een dansje. “Op het lied van ABBA ‘Gimme, gimme, gimme’ zongen we al langer ‘Djimmi, Djimmi, Djimmi’”, lacht Djim. “Met een leuk dansje erbij gaat dat zeker een rage worden. Gisteravond werd al naar de danspasjes gevraagd.”

Zelfs John Brugmans was achteraf verbaasd over het eindresultaat. “Dè wordt helemaal niks”, lacht de voorzitter. “mar ut ging eigeluk verrekte goewd.” De vrienden lachen: “We houden ervan om ons een bietje voor schut te zetten!” Met het prinsenpak van boezemvriend Tom om het lijf zal het weer een geweldige carnaval worden. En het dansje? Dat zal nog regelmatig gedaan worden en misschien slaat Djim met zijn dansmoves een skôn prinsesje aan de haak. Dames van Heidurp en omstreken, opgepast!