Afbeelding

Beweegtuin Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Beweegtuinen zijn lessen die Laarbeek Actief geeft op vier verschillende locaties. Hierbij geven zij les aan de doelgroep 55-plussers in en rondom Laarbeek. In deze lessen maken zij gebruik van een beweegtuin, waarin verschillende soorten apparaten staan om mee te bewegen. De lessen worden met begeleiding vanuit Laarbeek actief gegeven. Het doel van de lessen is dat de 55-plussers wat meer onder elkaar komen en zo samen voor een gezondere leefstijl zorgen.

Bij elke les die Laarbeek Actief geeft beginnen ze met een warming-up op muziek. Na de warming-up mogen de deelnemers gaan bewegen op de apparaten die bij de beweegtuin staan en hierin draaien ze steeds een plek door zodat iedereen alle apparaten heeft gehad. Tussen de training door doen ze ook nog een klein stukje met balansoefeningen voor de valpreventie. De les sluiten ze af met een cooling-down, wat bestaat uit het rekken en strekken van de spieren. Elke les heeft een duur van 1 uur, en als de les is afgelopen sluiten ze af met een kopje koffie/thee.

COVID-19 maatregelen 
Helaas hebben ze sinds kort weer te horen gekregen dat ze zich weer aan bepaalde regels moeten houden bij het sporten in verband met corona. Omdat de beweegtuin in de buiten lucht is kunnen ze gelukkig wel nog door sporten met zijn allen. Wel moeten ze zich houden aan de regel dat ze 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden.

Dagen en locaties 
Maandag: Beek en Donk
Dinsdag: Lieshout
Woensdag: Mariahout
Donderdag: Beek en donk
Vrijdag: Aarle-Rixtel

Activiteiten 
Één keer in de acht weken verzorgt Laarbeek actief een extra activiteit voor deze doelgroep. De activiteiten die ze dan organiseren zijn: oudhollandse spelen, quiz en wandelroute, nordic walking, surprise middag en nog veel meer leuke dingen.

Heb je zin om eens mee te doen met de beweegtuin? Loop lekker langs en doe gezellig mee! Voor meer informatie kun je kijken op www.laarbeekactief.nl/beweegtuinen-in-laarbeek/.