Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Stoomboot onderweg naar haven Aarle-Rixtel

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Zoals jullie al wel gezien zullen hebben in het Sinterklaasjournaal is de stoomboot ondertussen een heel eind op weg vanuit Spanje naar Nederland en natuurlijk ook naar Aarle-Rixtel. Over een paar nachtjes slapen is het eindelijk zover en worden Sinterklaas en zijn Pieten weer welkom geheten. 

Vorige week stuurde Sinterklaas nog een ingezonden brief naar deze krant om zijn komst aan te kondigen. Helaas haalde hij de dagen een beetje door elkaar; de aankomst aan de passentenhaven in de Zuid-Willemsvaart wordt toch echt verwacht op aanstaande zondag 14 november. Hopelijk is dit het enige wat er dit jaar mis gaat, maar met de Sint weet je het maar nooit. Gelukkig komt het uiteindelijk altijd goed met Sinterklaas. De aankomst van de boot wordt verwacht om 12.45 uur. Na ontvangst door de kinderen van Aarle-Rixtel en de burgemeester vertrekt de Goedheiligman per koets en onder begeleiding van de gildes en harmonie de Goede Hoop naar de Dreef. 

Het feest in de Dreef begint om 14.00 uur (zaal open vanaf 13.15 uur) en duurt ongeveer tot 15.00 uur. Als het erg gezellig is kan het ook een Brabants kwartiertje langer duren. De entree is gratis, maar wel is voor bezoekers boven de 12 jaar voor het feest in de Dreef een coronatoegangsbewijs verplicht. Aan het kanaal is dit niet nodig. Verder is het zowel voor bezoekers jonger als ouder dan 12 jaar verplicht om goede zin mee te nemen, zodat er met z’n allen een grandioos feest van gemaakt kan worden met veel liedjes, dansjes en pepernoten.