Afbeelding

Twee prijzen bij de Zonnebloem loterij afdeling Lieshout

Algemeen

Lieshout - De vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Lieshout hebben in de afgelopen zomermaanden, zoals elk jaar, weer loten verkocht. Deze verkoop maakte deel uit van de Nationale Zonnebloemloterij 2021. Op maandag 8 november was de trekking. Er zijn twee prijzen van elk €15,00 gevallen op de door hen verkochte loten.

De landelijke organisatie van de Zonnebloem organiseert doorgaans tal van activiteiten, zoals dagtochten en diverse aangepaste vakanties waar jaarlijks heel veel zieken en gehandicapten van genieten. Helaas is dat door de coronacrisis die ons nog steeds treft heel anders. Maar toch wordt met de nodige creativiteit geprobeerd met deze belemmerende situatie om te gaan. Vooral het onderhouden van contact met de gasten is van groot belang. Uiteraard worden hierbij door de bijna 40.000 vrijwilligers de landelijke en plaatselijke maatregelen in acht genomen. 

Ook de afdeling Lieshout heeft meer dan 20 vrijwilligers, die die contacten met hun gasten onderhoudt. Daarnaast organiseert de plaatselijke afdeling normaal ook allerlei activiteiten, die voor de minder mobiele, veelal aan huis gekluisterde en vooral oudere mensen een fantastische afleiding zijn. Gelukkig lieten de omstandigheden in 2021 weer enkele activiteiten toe. Zo was er in de zomermaanden een hele gezellige barbecue en recentelijk nog een hele leuke theatershow. En met de feestdagen werden de gasten verrast met een leuke attentie. Het organiseren van dat soort activiteiten kost natuurlijk geld. Daarom ook is het deel, dat de afdeling van de loterijopbrengst mag houden, heel erg welkom. De Nationale Vereniging De Zonnebloem, maar in het bijzonder de afdeling Lieshout, is daarom alle kopers van loten heel erg dankbaar.

Trekking loterij
De trekking van de loterij 2021 heeft inmiddels op maandag 8 november plaatsgevonden. Het blijkt nu dat van de door de vrijwilligers van de afdeling Lieshout verkochte loten er twee in de prijzen zijn gevallen. Het betreft het lotnummer 0043602 en 0072775, elk goed voor een geldprijs van €15,00. Maar niet alleen deze, ook elk ander verkocht lot is een prijs, en wel voor de gasten van de Zonnebloem. En die zijn u daarvoor nogmaals erg dankbaar. Voor het innen van de prijs moeten de instructies aan de achterkant van het lot worden opgevolgd.

Op www.zonnebloem.nl vindt u overigens de volledige trekkingslijst. De Nationale Zonnebloem en met name de afdeling Lieshout hoopt ook volgend jaar weer op uw medewerking te mogen rekenen.