De bekendmaking van de nieuwe prins laat nog even op zich wachten
De bekendmaking van de nieuwe prins laat nog even op zich wachten

Geen Prinsenbal in Raopersgat; bekendmaking hoogheden uitgesteld

Activiteiten & Evenementen Carnaval Coronavirus

Lieshout - De nieuwe prins van de Raopers in Lieshout zal nog enkele weken langer zijn geheim bij zich moeten dragen. Eigenlijk zou zaterdagavond bekend worden wie dit carnavalsseizoen de scepter zwaait in Raopersgat, maar met het oog op de aangekondigde (gedeeltelijke) lockdown heeft het bestuur besloten om het prinsenbal zaterdag niet door te laten gaan.

“Na alles in overweging te hebben genomen hebben we spijtig genoeg het besluit moeten nemen om het Prinsenbal niet door te laten gaan. De steeds striktere maatregelen/richtlijnen vanuit het RIVM bieden ons geen zekerheden. In samenspraak met onze nieuwe hoogheden achten we het raadzaam om de komende weken onze verantwoordelijkheid te nemen. De reeds uitgelekte maatregelen bieden ons te weinig mogelijkheden om voor de nieuwe hoogheden er een mooi feest van te maken. Daarnaast willen wij zeker aan de gezondheid van onze leden en medebewoners denken”, laat het bestuur weten.

“Dit is voor het bestuur een zeer zuur besluit maar we hopen over een paar weken er alsnog een invulling aan te kunnen geven. Dit betekent dat zowel volwassen hoogheden als de jeugdhoogheden over een paar weken bekend gemaakt zullen worden. We blijven de hoop houden om toch een mooie invulling aan het seizoen te geven maar doen op het moment een stapje terug.”