Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Nederland drie weken in lockdown, sinterklaasintochten kunnen doorgaan

Algemeen

Laarbeek - Vanaf zaterdag 18.00 uur gaat Nederland drie weken lang in een gedeeltelijke lockdown. De strengere maatregelen zijn nodig om het, ook in Laarbeek, weer sterk oprukkende coronavirus proberen een halt toe te roepen. Voor voornamelijk de horeca lijken de maatregelen, weer, zwaar. De horeca moet namelijk om 20.00 uur de deuren sluiten. Een andere maatregel is dat bij sportwedstrijden, zowel bij de amateurs als de professionals, geen publiek aanwezig mag zijn.

De sinterklaasintochten in Laarbeek kunnen wel gewoon doorgaan dit weekeinde. Voor de onthulling van de carnavalsprinsen in Aarle-Rixtel en Lieshout verandert er wel wat. In Aarle-Rixtel heeft men ervoor gekozen om de nieuwe prins zaterdagmiddag om 13.11 uur te onthullen. De Raopers in Lieshout hebben besloten om de bekendmaking tot een later moment uit te stellen. Hieronder de nieuwe maatregelen op een rij:Vanaf 13 november om 18:00 uur gelden de volgende maatregelen.

In en om huis
Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Ontvang thuis maximaal 4 gasten per dag. Kinderen tot en met 12 jaar zijn hiervan uitgezonderd. Houd 1,5 meter afstand. Als uw huisgenoot besmet is dan moeten uw huisgenoot en u in quarantaine.

Locaties die onder voorwaarden open zijn Voor veel plekken gelden er beperkte openingstijden. Open van 06:00 tot 18:00 uur: Niet-essentiële winkels, zoals kledingwinkels. Niet-essentiële dienstverlening, zoals zaalverhuur, contactberoepen, recreatie, pret- en dierenparken, wellnesscentra en sauna’s en zonnestudio’s. Open van 06:00 tot 20:00 uur: Essentiële winkels, zoals supermarkten, dierenwinkels, drogisterijen opticiens en groothandels. Horeca, zoals restaurants en cafés. Kunst- en cultuurvoorstellingen in bijvoorbeeld bioscopen, theaters en concertzalen hebben geen verplichte sluitingstijd. Een vaste zitplaats is verplicht op plekken waar u een coronatoegangsbewijs moet laten zien. Dit geldt voor horeca, sport, kunst en cultuur en evenementen. Evenementen Evenementen zijn alleen toegestaan van 06:00 tot 18:00 uur. Bij evenementen en vertoningen van kunst en cultuur mogen maximaal 1250 mensen in een ruimte.

Sport
Er mag geen publiek aanwezig zijn bij amateursport en professionele sport.

Onderwijs
In het MBO, HBO en WO geldt een maximum groepsgrootte van 75 personen per ruimte.