FOTO’S

Scheidsrechter Robin Vereijken maakt debuut in betaald voetbal

Beek en Donk/Eindhoven - Een regenachtige herfstmiddag in november. Op het eerste oog niet zo bijzonder, maar toch is het dat wel. Niet alleen omdat het voorlopig de laatste voetbalwedstrijd met publiek zal zijn, maar ook omdat de Beek en Donkse scheidsrechter Robin Vereijken zijn competitiedebuut maakt in het betaald voetbal. Vereijken is de leidsman over het duel FC Eindhoven - FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

De wedstrijd is drie minuten oud als Vereijken fluit voor de eerste overtreding. Een verdediger van FC Eindhoven houdt vast en FC Dordrecht krijgt direct een vrije trap op een kansrijke positie. Protesten van de Eindhovense defensie weerhouden Vereijken er niet van om de vrije trap te geven. Hij maant de verdedigers direct weg en duldt geen tegenspraak. FC Dordrecht profiteert niet van deze gelegenheid, waardoor de wedstrijd gestaag verder gaat.

In de twaalfde minuut het eerste spraakmakende moment. FC Eindhoven denkt aan een penalty na een overtreding van de doelman van FC Dordrecht. Vereijken ziet niets in de ‘overtreding’ en wuift het weg, tot ongenoegen van de spelers en het publiek. Protesten volgen en zijn eerste gele kaart in het betaald voetbal is een feit. Uit de daaropvolgende corner weet FC Eindhoven via Joey Sleegers toch direct te scoren uit een scrimmage; 1-0 voor de thuisploeg. Enkele minuten later denkt ook FC Dordrecht aan een penalty. Opnieuw wuift Vereijken het weg, ditmaal zonder al te veel tegenspraak. In de counter volgt direct een gevaarlijke kans voor FC Eindhoven, maar deze wordt gemist. In de 31e minuut is daar dan alsnog het tweede doelpunt van FC Eindhoven. Spits Jort van der Sande weet zich knap vrij te spelen en schiet de 2-0 binnen. Niet veel later valt direct de 3-0 voor FC Eindhoven, doelpuntenmaker is Mwaouna Amevor. De Eindhovenaren walsen over de Schapenkoppen heen en zijn uiterst effectief. Kort voor rust valt ook nog de 4-0 via opnieuw Van der Sande. Al met al een enerverende eerste helft voor het debuut van Robin Vereijken.

In de tweede helft gebeurt er niet veel bijzonders meer. Een klein opstootje in de 55e minuut wordt al snel opgelost door Vereijken. Mede door de 4-0 stand lijkt het erop alsof beide ploegen het wel goed vinden zo. FC Eindhoven mist een aantal grote kansen en FC Dordrecht sticht weinig gevaar. In de 70e minuut dan toch een opleving aan de kant van FC Dordrecht. Een rush van Jacky Donkor op de linkerkant wordt door hemzelf knap afgerond. Hij brengt de stand op 4-1. Na het doelpunt van FC Dordrecht worden beide ploegen niet meer gevaarlijk. Wel wordt de wedstrijd op het einde iets grimmiger. In de 85e minuut trekt Vereijken een gele kaart, opnieuw voor een speler van FC Eindhoven, wegens een overtreding op het middenveld. Één minuut later volgt ook direct een gele kaart voor een speler van FC Dordrecht. Ook hij maakte een overtreding rondom het middenveld. In de slotminuten van de wedstrijd zorgt Cas Faber nog voor de 5-1 voor FC Eindhoven. FC Eindhoven houdt de drie punten in eigen huis en FC Dordrecht druipt, letterlijk en figuurlijk, van het veld af. Vereijken kende een mooi debuut en na één duel staat de teller op drie gele kaarten in het betaalde voetbal.