Danny de Koning komt niet aan de bal.

Sterk ELI niet verder dan gelijkspel

Lieshout - ELI heeft zich krachtig hersteld van de twee voorgaande nederlagen. Tegen kampioenskandidaat DOSL werd met 1-1 gelijkgespeeld, waar een winstpartij meer op zijn plaats zou zijn geweest. Het was jammer, dat bij dit enerverende duel geen toeschouwers aanwezig mochten zijn.

Grootste pluspunt was het vertoonde spel van de thuisclub. Er werd goed gecombineerd met veel dreiging en snelheid op de vleugels. Vooral Maurice Vinkenburg was door zijn man nauwelijks af te stoppen. Al direct na de aftrap schoot hij de bal tegen de voet van de DOSL-sluitpost. Beide ploegen waren gebrand op de winst en hielden elkaar in de openingsfase goed in evenwicht. In de 15e minuut wisten de bezoekers uit Leende te scoren, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Direct hierna kopte Danny de Koning uit een voorzet van Maurice Vinkenburg de bal rakelings voorlangs. Even later kon Jaccy van den Enden alleen op doel af gaan, maar hij talmde te lang, waardoor de bal nog juist geblokkeerd kon worden. Hierna kregen de blauwwitten een licht veldoverwicht, maar vaak was de laatste pass onnauwkeurig, waardoor echte kansen schaars waren. In de 33e minuut leek de openingstreffer te vallen, maar de DOSL-sluitpost bracht prachtig redding op de knal van Vinkenburg. In de 37e minuut kreeg Danny de Koning een grote doelkans, maar in plaats van voor eigen succes te gaan gaf hij de bal nog af. Uit de daaruit volgende hoekschop zag Jaccy van den Enden zijn kopbal door de doelman nog op de lat getikt te worden. De druk van ELI bleef, maar steeds konden inzetten geblokkeerd worden.

Na rust was de eerste kans voor de thuisclub. Opnieuw was het Maurice Vinkenburg, die enkele tegenstanders prachtig in de luren legde, maar hij schoot recht op de doelman. Meteen hierna kreeg de ploeg van Michael Thijs de deksel op de neus. Een snelle counter werd volgens het boekje benut door Van Geldorp, 0-1. ELI liet zich niet ontmoedigen, maar ging op zoek naar de meer dan verdiende gelijkmaker. Een schot van Jaccy van den Enden ging nog rakelings over, maar in de 59e minuut kreeg ELI een strafschop na een overtreding op Danny de Koning. De zekere strafschopnemer Niels den Bol schoot echter de bal naast. De thuisclub bleef met goed combinatiespel aandringen op de gelijkmaker. Het was dezelfde Niels den Bol, die in de 74e minuut uit een afgemeten voorzet van Aaron Hurkx de verdiende 1-1 binnenkopte. De hardwerkende blauwwitten wisten in de 85e minuut opnieuw te scoren via Danny de Koning, maar de goed leidende scheidsrechter keurde deze treffer wegens buitenspel af.

Het goede veldspel en het meer dan verdiende gelijkspel geven het nodige vertrouwen voor zondag als ELI op bezoek gaat bij koploper Avesteijn, dat alle wedstrijden wist te winnen. Eerder speelt ELI donderdag om 20.00 uur de bekerwedstrijd uit tegen Achates uit Ottersum.