Vincent Braak
Vincent Braak

Het is spannend voor 1e en 3e team ATTC´77

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Met nog drie wedstrijden te gaan staat het vaandelteam van tafeltennisvereniging ATTC´77 uit Aarle-Rixtel op de tweede positie in de 2e klasse op vier punten achter MTTV´72 uit Mierlo. Om nog kans te maken op het kampioenschap moest er, liefst met ruime cijfers, gewonnen worden van Bergeijk 4.

Het begin was goed met winstpartijen voor Jean Paul Kanters en Bart Boetzkes. William Vlamings moest zijn meerdere erkennen in de kopman in de poule, Alwies van de Heijden. Tijdens de dubbel raakte William geblesseerd, maar de heren wisten deze partij nog wel te winnen. Helaas kon William daarna niet meer spelen, maar Bart en Jean Paul pakten door. Uiteindelijk won Jean Paul alle drie zijn wedstrijden en scoorde Bart twee keer. Dat de 6-4 overwinning genoeg was om bij te blijven werd op zaterdag duidelijk. MTTV´72 verloor met 7-3 van Stiphout 3 en de achterstand is teruggebracht naar één punt. Vrijdag 19 november kunnen de teams in Aarle-Rixtel uitvechten wie de sterkste is.

Ook voor het derde team is het erg spannend in de 4e klasse G. Samen met Een en Twintig 3 en Veldhoven 7 strijden ze om de titel. Afgelopen week speelden Jeroen van der Heijden, Vincent Braak en Jeroen Doensen thuis tegen Een en Twintig. Het begin was voor de thuisclub, echter na een 5-1 voorsprong kwam Een en Twintig terug tot 5-4 maar Jeroen van der Heijden maakte het af door ook zijn derde wedstrijd te winnen. Ze staan nu gelijk met Veldhoven en twee punten voor op Een en Twintig. De ontknoping volgt op 26 november.

Het vierde team speelt ook in de 4e klasse. Met 10 punten achterstand op de nummer vijf staan ze laatste. Henk van der Bruggen, Bart Willems en Thijs Smulders speelden thuis tegen de nummer 1 TTV Maashorst 2. Thijs Smulders, die een goede vijfde klasser is, komt nog wat tekort in de 4e klasse en verloor al zijn wedstrijden evenals Henk van der Bruggen. Bart Willems heeft met twee overwinningen de eer gered.

Het vijfde team lijkt af te stevenen op het kampioenschap in de 6e klasse. Met drie punten voorsprong op Attaqua 3 vertrokken Johan Heurter, Geert-Jan van Duijnhoven en Jan Smits naar Tilburg om TIOS´51 7 te verslaan. De heren wonnen overtuigend met 1-9. Alleen Geert-Jan liet een steekje vallen en is daarmee van zijn 100% af. De voorsprong op Attaque is opgelopen tot zeven punten, dus dat biedt perspectief.

Alle uitslagen
Bergeijk 4 – ATTC´77 1: 4-6
Stiphout 4 – ATTC´77 2: 5-5
ATTC´77 3 – Een en Twintig 3: 6-4
ATTC´77 4 – TTV Maashorst 2: 2-8
TIOS´51 7 – ATTC´77 5: 1-9
ATTC´77 6 – Bergeijk 7: 5-5
ATTC´77 7 – Veldhoven 14: 8-2