Afbeelding

HSV Het Geduld kan het seizoen mooi afsluiten

Sport Sport

Beek en Donk - De jaarlijkse feestmiddag van HSV Het Geduld is op zondag 14 november, ondanks de nieuwe beperkte maatregelen, gehouden. Ze hebben de wedstrijden allemaal kunnen vissen, maar de uitwisseling met Gemert kon niet doorgaan. Deze hebben ze inmiddels vastgelegd voor volgend jaar mei. 

Ze hebben afgelopen jaar acht koningswedstrijden en één koppelwedstrijd gevist. Vanaf wedstrijd één tot aan de koppelwedstrijd hebben ze gemiddeld ruim 24 personen aan het water gehad. Ze hebben zelfs bij de eerste wedstrijd extra plaatsen moeten bijmaken om 30 personen te kunnen plaatsen. Het weer werkte goed mee. Soms met een bak water erbij, maar bijna alle vissers hadden wel een paraplu. De sfeer was erg goed; iedereen hielp mee waar nodig en er was een gezonde rivaliteit. Ze hadden een systeem van loting waarbij iedereen beurtelings op de kleine of grote vijver zat.

Zoals gezegd waren beide kampioenen Marc Spierings en Raf van der Bruggen oppermachtig dit jaar. Bij de jeugd was Raf vanaf het begin erg sterk. Zeker nadat de concurrentie wegviel. Marc Spierings liet ook dit jaar zien dat hij echt goed kan vissen. Tot het laatst toe bleef het spannend, maar hij won toch met ruim verschil het verdiende kampioenschap.

De koppelbokaal met wisselbeker ging naar Geert Kremers en Ronald Mastbroek. Ze vingen beide een flinke hoeveelheid vis met veel gewicht. Door de loting werden zij koppelkampioen met groot overmacht. De prijs voor de schrokker (het gemiddelde van aantal vissen en totaal gewicht) ging naar de nummer twee van de competitie, Gerard van Stiphout. Hij ving 202 vissen met een gewicht van 12,71 kilo. Na het uitreiken van de bekers door Peter Beerens en het woordje van de voorzitter Hugo van Schijndel, konden zij nog even nagenieten van een lekker buffet wat voor hun werd klaargezet. Hierna kon iedereen weer huiswaarts met de gedachte dat ze volgend jaar weer fanatiek kunnen gaan vissen.
De eindstand van het seizoen 2021 is als volgt:
Koningsvissen 
1. Marc Spierings - 382 punten;
2. Gerard van Stiphout - 370 punten;
3. Toon Jansen - 352 punten.
Koppelwedstrijd                                                 
1. Geert Kremers/Ronald Mastbroek - 108 punten;
2. Joep Aarts/Piet Daniels - 102 punten;
3. Ronald Bosmans/Mari Vereijken - 87 punten.
Schrokker 
1. Gerard van Stiphout - 202 vissen met 12,7 kilo;
2. Toon Jansen - 226 vissen met 8,7 kilo;
3. Marc Spierings - 174 vissen met 8,7 kilo .
Jeugdkoning
1. Raf van der Bruggen: 130 punten.