Vrouwen Onder 18 maakt zich op voor de wedstrijd tegen Springfield.

Vrouwen Onder 18 blijft ongeslagen; Dames 1 verliest

Lieshout - Afgelopen zaterdag stonden er twee thuiswedstrijden op de planning voor Basketball Club Lieshout. Vrouwen Onder 18 speelde tegen Springfield uit Berlicum en Dames 1 speelde tegen Octopus uit Vught.

De wedstrijd van Vrouwen Onder 18 begon wat zenuwachtig, maar het duurde niet lang voordat de dames uit Lieshout op stoom kwamen. Met name Desi Aalders begon sterk aan de wedstrijd en nam de eerste acht punten voor haar rekening. Via snelle aanvallen met lange passes wist Lieshout in het eerste kwart uit te lopen naar een 20-9 voorsprong. In het tweede kwart speelde Lieshout hetzelfde spelletje waarop de bezoekers geen antwoord hadden. Lieshout liet de bal snel rondgaan en liep met goed samenspel uit naar een 44-17 voorsprong. De mooiste score was echter voor Springfield, die in de laatste seconde van het tweede kwart vanaf eigen helft via een stuit de bal wist te scoren. Dit leverde applaus van de aanwezige toeschouwers op.

In het derde kwart veranderde het wedstrijdbeeld niet veel. Springfield was inmiddels overgeschakeld naar een zone verdediging en wisten ook nog wel wat ballen af te maken. Lieshout bleef echter gefocust en speelde het eigen spelletje op een hoog tempo. De stand aan het eind van het derde kwart bedroeg 68-27. Met scores van Floor Claassens en Britt Kester in het laatste kwart wisten alle speelsters van Lieshout een score te noteren. Met topscorers Desi Aalders (20 punten) en Britt Raaijmakers (18 punten) won Lieshout eenvoudig met 87-35.

Dames 1 komt tekort tegen Octopus uit Vught
Dames 1 nam het thuis op tegen EVBV Octopus. De uitploeg ging er meteen vol voor en wist de bal veelvuldig te veroveren. De Lieshoutse dames kwamen hierdoor niet in hun spel en al snel stond het met 0-10 achter. Tegen het einde van het eerste kwart herpakte de thuisploeg zich en gingen ze feller spelen. Hierdoor vochten ze zich aan het begin van het tweede kwart terug tot 10-13. Helaas vielen de ballen niet aan Lieshoutse zijde. Er moest hard worden geknokt voor punten. De tegenstander had minder moeite met scoren en liep uit naar een 24-46 ruststand. Vught wist via fysieke, grote centers veel rebounds te pakken, waaruit regelmatig werd gescoord. Lieshout bleef schoten missen, waardoor Vught steeds verder uitliep. Tot het einde toe hebben de Lieshoutste dames geknokt, maar helaas zat er niet meer in dan een 38-60 nederlaag.