Van links naar rechts: Donny van den Wildenberg, Karien Mescher, Dieuwke Kommerij en Henrie Bouwmans.
Van links naar rechts: Donny van den Wildenberg, Karien Mescher, Dieuwke Kommerij en Henrie Bouwmans.

Laarbeekse trouwambtenaren stellen zich persoonlijk voor

Algemeen

Laarbeek - Zet vier babsen (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) in één ruimte en de passie spat ervan af. Stuk voor stuk genieten zij iedere keer weer als zij bij mogen dragen aan ‘de mooiste dag van je leven’. In Laarbeek heb je echt iets te kiezen en kun je een keuze maken tussen vier trouwambtenaren.

Een huwelijk voltrekken is niet zomaar iets wat je tussendoor doet, er wordt echt aandacht en tijd aan besteed. De trouwambtenaren kijken wat bij een bruidspaar past en wat hun wensen zijn. Het is zeker geen standaardpraatje wat verteld wordt. Iedere trouwambtenaar heeft een eigen visie, maar de rode draad waar de gemeente Laarbeek voor staat is dat het verhaal van het paar voorop staat. De vier trouwambtenaren stellen zich graag persoonlijk even voor. Inmiddels staat er ook een voorstelvideo online, waardoor je ook direct een beeld hebt van de verschillende trouwambtenaren. Deze video’s zijn te vinden op www.laarbeek.nl/trouwen.

Henrie Bouwmans
“Ik doe dit werk al sinds 1998 en geniet er nog steeds van. Ik vind het erg mooi dat ik deel uit mag maken van de gelukkigste dag in het leven van het bruidspaar. Je onthoudt altijd wie je getrouwd hebt en als ik dan een paar jaar later diezelfde mensen zie lopen met een kinderwagen, dan heb je daar toch een beetje de basis voor gelegd. Dat is gewoon een supermooi gevoel. Vroeger was trouwen een soort vast patroon en erg zakelijk, maar nu maken de mensen zelf echt hele mooie keuzes. Dat is prachtig. Het is geen standaard iets meer en mensen mogen nu zelf de keuze maken hoe ze deze speciale dag willen vieren. De eigen inbreng van het bruidspaar vind ik dan ook erg mooi. Ook ik hou het graag wat informeler met hier en daar een grapje, maar op het moment van het ja-woord is het natuurlijk erg formeel. Ik hoop dat we die traditie in ere houden met z’n allen.”

Dieuwke Kommerij

“Ik doe dit werk vanaf 2018 en toch is het iedere keer weer anders. Ik vind het erg leuk om het bruidspaar centraal te stellen en mezelf daarop aan te passen. Ik houd ervan om de ceremonie op een gemoedelijke manier te laten verlopen en als er kinderen bij zijn, dan vind ik het ook leuk om die erbij te betrekken. Het allerleukste vind ik de interactie en om persoonlijke dingen naar voren te halen, zo weet het bruidspaar echt dat de ‘speech’ voor hun geschreven is. Ook vind ik het leuk om soms wat informeel, met een grapje, te zijn, maar als het moet dan ben ik natuurlijk gewoon hartstikke formeel. Als ik de toga aantrek, dan voel ik me een echte trouwambtenaar.”

Karien Mescher
“Inmiddels ben ik ruim een jaar trouwambtenaar en heb ik geen moment spijt gehad van mijn beslissing. Ik houd van mensen en dan vooral van de verhalen die zij hebben. Het werk als trouwambtenaar past hier dus perfect bij. Je hoort vaak verhalen waarom het leven ertoe doet en zo bouw je een band met mensen op. Daar mag ik vervolgens iets moois van maken zodat het echt aansluit bij het leven van het bruidspaar. Samen bespreken we hun ideeën en wensen, en vertel ik graag wat ze kunnen verwachten. Ik zet me voor de volle 100 procent in om er een feestelijk, smaakvol en hartverwarmend moment van te maken. Zodat de huwelijksceremonie een prachtig onderdeel wordt van een onvergetelijke dag.”

Donny van den Wildenberg
“Ik ga vanaf 1 januari 2022 aan de slag als trouwambtenaar. Het voelt een beetje als een roeping. Het is dé manier om mensen gelukkig te maken, sowieso voor één dag. Een huwelijk, in welke variatie dan ook, is iets heel speciaals. Twee mensen kiezen voor elkaar omdat ze het ultieme geluk hebben gevonden. Het lijkt me dan ook erg mooi dat ik dat officieel mag gaan maken. Ik vind het een eer om als trouwambtenaar een steentje bij te dragen aan deze spannende en speciale dag. Ik sta voor een smaakvolle, vrolijke en hartverwarmende ceremonie met een klein vleugje humor.”