Afbeelding

Feest tijdens Dag van de Mantelzorg

Medisch & Gezondheid

Laarbeek - De landelijke Dag van de Mantelzorg was op 10 november 2021. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering. Geschat wordt dat er in heel Nederland vijf miljoen mantelzorgers zijn.

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden. Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Speciaal op 10 november heeft de LEVgroep de schijnwerper gericht op de mantelzorgers van Laarbeek. In het Buurthuis van Mariahout was er een feest, waarin er volop gelegenheid was om elkaar te ontmoeten. Alle mantelzorgers werden op de rode loper onthaald door consulent mantelzorg LEV Geert Lemmen. Daarna hebben vrijwilligers LEV de gasten voorzien van drank en lekkernijen. Voor de ontspanning was er een workshop van zangpedagoog Stein van de Ven. Iedereen zong mee met Nederlandse evergreens, zoals ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. 

Ook heeft wethouder Monika Slaets een mooie persoonlijke toespraak gehouden. Zij benadrukte hoe belangrijk de gemeente Laarbeek het vindt om mantelzorgers te erkennen in hun goede zorg aan hun naasten. Elk jaar doet de gemeente Laarbeek dit in de vorm van de mantelzorgwaarderingsbon. En het is belangrijk dat LEVgroep activiteiten blijft organiseren waarbij mantelzorgers even uit hun zorgsituatie komen, en kunnen genieten van de ontmoeting met lotgenoten. Ook een dank voor de beheerders van het Buurthuis Mariahout, die alle hulp hebben verleend om de viering van de dag van de mantelzorg 2021 tot een succes te maken. Ze hopen dat alle mantelzorgers met goede energie en een goodybag naar huis zijn gegaan.

Afbeelding
Afbeelding