Afbeelding

Project ‘Witte voetjes’ door Politie en Buurtpreventieteam

Algemeen

Beek en Donk - Onder leiding van Marianne van Kempen, wijkagent in Beek en Donk, hebben de afgelopen weken aan aantal politiemensen en Boa’s, samen met leden van het buurtpreventieteam, enkele avonden door een aantal wijken in Beek en Donk gelopen. Er kwamen erg veel positieve reacties van de bewoners in Beek en Donk op het project ‘Witte Voetjes’.

Het doel was om bewoners ervan bewust te maken hoe gemakkelijk het voor inbrekers soms is om bij mensen in de berging/garage, dan wel in de woning te komen én hoe dat dat met enkele, vaak eenvoudige handelingen, een stuk lastiger te maken is. Hiervoor liepen ze in kleine groepen door de wijk en keken ze of auto’s afgesloten waren, achteringangen op slot waren, er geen kliko’s als opstapje geplaatst waren, of ramen open stonden terwijl bewoners afwezig waren.

Uit het verslag van de avond blijkt het volgende: Er zijn veel voertuigen aangetroffen die niet afgesloten waren. Verder veel poorten on-afgesloten, waar in de schuurtjes dure fietsen, scooters en gereedschap voor het grijpen lagen. Ook diverse achterdeuren konden ze zo binnenlopen. Er werden containers aangetroffen welke als klimmateriaal klaar stonden om over de schutting te klauteren, en opvallend was dat in de nieuwbouwwijk, alwaar onlangs inbraken zijn gepleegd en hang en sluitwerk optimaal is, veel poorten niet afgesloten waren. 

De meeste bewoners werden aangesproken en kregen tips en een ‘wit voetje’ uitgereikt. Dit als symbool omdat het nu de politie of buurtpreventie was, maar deze voetafdruk ook gezet had kunnen worden door een inbreker. Voor de leden van het buurtpreventieteam was het een mooie gelegenheid om te zien hoe een politieagent kijkt naar woningen en de woonomgeving. Ze hebben daar weer veel van opgestoken.

Mocht u nu ook mee willen helpen met het verbeteren van de veiligheid in Beek en Donk, dan kunt u zich aansluiten bij het buurtpreventieteam. Momenteel bestaan ze uit 22 personen, maar hoe meer mensen deelnemen, hoe vaker ze kunnen lopen. Voor meer info kunt u terecht op www.buurtpreventiebeekendonk.nl of kunt u een e-mail sturen naar buurtpreventiebeekendonk@gmail.com. Zij komen graag bij u langs om u meer informatie te verstrekken.

Afbeelding