Cas van Uden neemt Geldropse basket onder vuur.

Mannen Onder 16 wint op karakter

Lieshout - Met slechts zes spelers, waarvan twee niet topfit leek het een moeilijk opgave te worden voor Mannen Onder 16 van Basketball Club Lieshout. Zij namen het op tegen tien tegenstanders van E.B.C.G. in Geldrop.

Er werd gekozen om geen hoog tempo te spelen, maar te zoeken naar veilige opties. Direct nam Lieshout een voorsprong, maar verdedigend werden nog gaten gelaten. Met hun lengte en gewicht maakten de Geldropse mannen het Lieshout knap lastig. In het tweede kwart stond de Lieshoutse verdediging beter. Er werd goed helpside gegeven waardoor de tegenstander moeilijk tot scoren kwam. In het derde kwart nam Lieshout echt het initiatief en liep de ploeg het uit naar een voorsprong van 10 punten. Dat was maar goed ook, want door het minimale aantal wissels begon de vermoeidheid toe te slaan. Door beheerst en geconcentreerd spel wistLieshout een 54-61 winst te pakken.

Duel om kampioenschap
Op zondagochtend stond het tot nog toe ongeslagen Onder 12 team in Nuenen tegenover de nummer twee van de competitie. Een direct duel om het kampioenschap van de eerste competitiehelft. Het thuisteam Achilles’71  begon heel sterk en nam direct een ruime voorsprong van 17-6. Lieshout herpakte zich en knokte zich mede door een aantal mooie lay-ups van Ryan van den Broek terug tot 19-19. In het vijfde kwart nam Nuenen weer een flinke voorsprong van 33-23. Ook nu wisten de bezoekers zich weer terug te vechten in de wedstrijd naar 33-35 door vier scores op rij van Sem Bevers. De wedstrijd was duidelijk nog niet gestreden. Pas in de laatste periode kwam BC Lieshout echt op voorsprong. Mede door twee driepunters van Tijmen van den Broek eindigde de wedstrijd in een zwaar bevochten 37-47 overwinning.

Ook de andere teams kwamen dit weekend in actie. Onder 14-1 kwam opnieuw tekort tegen Falcons uit Valkenswaard, maar wist het verschil kleiner te houden dan de vorige ontmoeting. Eindstand: 42-54. Onder 14-2 speelde uit tegen Biks Shots. Geleid door topscorer Marijn Sanders werd de wedstrijd gewonnen met 39-50. Mannen Onder 18 nam het thuis op tegen Black Shots uit Helmond. Lieshout was duidelijk de bovenliggende partij met een 60-35 winst. Mannen Onder 20 kwam in Meerssen in actie tegen de duidelijk nummer één van de competitie. De thuisploeg stuurde de Lieshoutenaren met een 129-53 nederlaag terug naar huis. Ook dames 1 en Heren 1 moesten hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Dames in verloor in Oirschot met 71-46. Heren 1 kon zich niet terug knokken van een vroege achterstand en verloor met 77-67 van Jumping Giants in Nederweert.