Afbeelding

Winterkampioenschap voor Bedovo Dames 2

Sport

Beek en Donk - Afgelopen zaterdag werden de voorlopig laatste wedstrijden van het volleybalseizoen gespeeld. Al was het even balen dat volleybaljaar 2021 zo ten einde komt, de verschillende teams wisten er toch het beste van te maken. Kers op de taart was de wedstrijd van Bedovo Dames 2, die zich na een supersterke seizoenshelft bekroonden met het winterkampioenschap.

Het ongeslagen tweede damesteam van Bedovo wist ook zaterdag glansrijk te winnen. Onder leiding van Hans van de Waardenburg gingen de dames vanaf de eerste wedstrijd al aan de leiding. Dit hielden ze wekenlang vol en dit bezegelden zij zaterdag met het winterkampioenschap. Roos blonk uit als spelverdeler waardoor de aanvalsters voldoende druk op de tegenstander konden zetten. In vier vlotte sets werden de vijf punten verdiend die hen winterkampioen maakten.

Café Thuis/ Bedovo H1
De heren van Café Thuis/ Bedovo H1 gingen als nummer twee de strijd aan met de koploper uit Tilburg. Nadat zij vorige week hun ongeslagen reeks doorbraken door tegen ODI te verliezen waren zij er deze week op gebrand zich te revancheren. Echter bleken de heren uit Tilburg al gauw een maatje te groot. Het jonge team toonde veerkracht en wist de lange ralleys vaker in hun voordeel uit te spelen. Bedovo hield zich kranig staande, maar trok toch driemaal aan het kortste eind. De vierde set pakten zij nog een verdiend puntje, wat tot dusver slechts één team vóór hen gelukt was.

Jeugd
Bij de jeugd wist meisjes C voor de tweede keer dit seizoen te winnen. In vier sets waren zij te sterk voor het team van VC Verrekijker. Met sterke services scoorden zij punt na punt en toen de service wat minder liep in de tweede set, wisten de meiden dit met goed samenspel te corrigeren.

De jongens van Bedovo speelden een druk programma met een wedstrijd op vrijdag en zaterdag. Vrijdag wisten zij tegen Skunk een set te winnen, zaterdag wisten zij helaas geen punten te pakken tegen DKJO.

Deze wedstrijden markeren het voorlopige einde van het volleybalseizoen. Voor nu gaat Bedovo vervroegd de winterstop in, maar hopelijk kan er in de loop van 2022 weer gevolleybald worden!