Robin Knapp, hier op archiefbeeld.
Robin Knapp, hier op archiefbeeld. Foto: Seraf Vereijken.

Sparta’25 haalt zwaarbevochten punt bij Mierlo-Hout

Beek en Donk - Sparta’25 heeft zich op een koud, regenachtig en stil sportpark De Beemd naar een knap gelijkspel geknokt in de moeilijke uitwedstrijd tegen Mierlo-Hout. Lang leek het erop dat Sparta’25 met een kleine nederlaag huiswaarts moest na een vroege achterstand en een rode kaart voor Freek Schoones. Sparta’25 hield de schade echter beperkt, scoorde via Robin Knapp en was in de slotfase zelfs nog dicht bij een overwinning.

Zoals verwacht had Sparta’25 het moeilijk tegen Mierlo-Hout. De blauwwitten zien zichzelf als titelkandidaat en vormen voor Sparta’25 vaak een onneembare horde. In het begin van de wedstrijd kon Sparta’25 slechts met man en macht verdedigen. Enkele gevaarlijke aanvallen van Mierlo-Hout leverden grote kansen, maar nog geen doelpunten op. In de vijftiende minuut was het wel raak toen de verdediging van Sparta’25 compleet openlag en Mierlo-Hout gemakkelijk kon scoren. Meteen daarna was het bijna 2-0, maar het vizier van de aanvallers van Mierlo-Hout stond niet op scherp. Na een half uur spelen kreeg Sparta’25 een serieuze doelkans, na een scrimmage op de rand van de zestien. Deze werd echter gemist. Daarna was Mierlo-Hout weer de sterkere ploeg en mocht Sparta’25 blij zijn dat de rust werd gehaald met een verschil van slechts één doelpunt.

Direct na rust waren er weer enkele kansen voor Mierlo-Hout. Ternauwernood en met kunst- en vliegwerk werd een tweede tegentreffer voorkomen. Tot overmaat van ramp kreeg Freek Schoones na een uur spelen een rode kaart van scheidsrechter Verhaag na een tackle op een Mierlo-Houtspeler. Een punt leek verder weg dan ooit. Enkele minuten later had het toch 1-1 moeten zijn. Tijn van den Berg kwam goed door en Denzel Hajema kreeg een vrije schietkans. Zijn schot ging over. Een sterke fase van Sparta’25 was ingezet. Mierlo-Hout ging in overtal slechter spelen en kwam niet meer tot heel grote kansen. Sparta’25 rechtte de rug en kwam er steeds vaker gevaarlijk uit, ondanks het ondertal. In de 80ste minuut leverde dit een treffer op van Robin Knapp die de bal fraai in de rechterbovenhoek schoot. Mierlo-Hout zette alles op alles om alsnog de winst binnen te halen. Maar het was Sparta’25 dat steeds dichter bij het doel van Mierlo-Hout kwam. Ondanks enkele kansen en corners bleef het bij 1-1. Een mooie opsteker voor Sparta’25, dat na de zeperds tegen SCMH (beker) en RKVVO weer een mooi en belangrijk resultaat behaalde.