Deelnemers bij de jeugd op de finaleavond
Deelnemers bij de jeugd op de finaleavond

Clubkampioenschappen bij B.C. De Ganzeveer

Sport Sport

Aarle-Rixtel – Ook dit jaar vonden de clubkampioenschappen bij B.C. De Ganzeveer vanwege corona in november plaats in plaats van in mei/juni. Zowel bij de jeugd als de senioren werd er fel gestreden om de ereplaatsen.

De jeugd begon 11 november aan de clubkampioenschappen met de poulewedstrijden van de dubbels, gevolgd op 18 november met de singles. Op 25 november de finalevavond van zowel de dubbels als de singles. In de dubbels werd er dit jaar gemengd dubbel gespeeld in plaats van damesdubbel. In de halve finales van het gemengd dubbel wisten Roy Smits en Miki Pan, en Jason Zhan en Hannah de Brouwer hun tegenstander te verslaan en op die manier de finale te bereiken. Roy Smits en Miki Pan gingen er in de finale uiteindelijk met de winst vandoor. In de troostfinale wisten Thomas de Brouwer en Bente de Rooij de derde plaats te veroveren. 

In de herendubbel werd er enkel een finalewedstrijd gespeeld welke door Jan de Groot en Jens Kalff gewonnen werd ten koste van Vincent de Brouwer en Jordy van den Heuvel. In de singles waren er bij de jongens twee groepen. In de eerste groep ging de finale tussen Jason Zhan en Aaron van Dijck, welke Jason Zhan wist te winnen. In de tweede groep wist Roy Smits zich te kronen tot clubkampioen. De tweede plaats was voor Thomas de Brouwer en Vincent de Brouwer werd derde. De dames speelden in de single eerst een halve finale om de finale te kunnen bereiken. Daarin wist Miki Pan te winnen van Esther Houwen, en Bente de Rooij won van Becky Smeyers. Vervolgens was Miki Pan in de finale ook te sterk voor Bente de Rooij en Esther Houwen wist de derde plaats te veroveren tegen Becky Smeyers.

Senioren
Bij de senioren stonden de poulewedstrijden van de singles als eerste op het programma. Op 11 november was er een weekje rust, maar op 18 november werden de clubkampioenschappen hervat met de poulewedstrijden van de dubbels. Op 25 november speelden de senioren de finales van de singles en de dubbels.

De finales van de dubbels waren erg spannend en konden alle kanten op. In maar liefst vier van de vijf (troost)finales moest een derde set gespeeld worden om de winnaar te bepalen. Johan Manders en Stephan Smits gingen er in de herendubbel A met de winst vandoor, Casper van Brussel en Maarten van Geel werden clubkampioen in de herendubbel B en Sanne Rovers en Joan Pieloor wonnen de finale in het damesdubbel. In de singles moesten eerst halve finales gespeeld worden. De finale in de herenenkel A ging niet voor het eerst tussen Mark van Melick en Luc Musters. Mark kon voor het zevende jaar op rij de titel in de wacht slepen. Deze keer lukte het hem echter niet om de finale te winnen, waardoor Luc zichzelf voor het eerst clubkampioen in de herenenkel A mag noemen. 

Ook in de herenenkel B en in de damesenkel A was er dit jaar een andere winnaar dan in 2020. Martijn Verbakel won van Casper van Brussel en mocht voor het eerst de beker in de herenenkel B omhoog houden. Stefanie Martens was de winnares in de damesenkel A. Zij won de finale van Sanne Rovers. De enige die haar titel wel wist te prolongeren was Jeannette Verbakel in de damesenkel B. Zij won de wisselbeker voor het derde jaar op rij ten koste van Manon van Deursen en mag deze dus houden.