Afbeelding
Foto: Mark Barten

Zeker zeventien gedupeerden toeslagenaffaire in Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - De toeslagenaffaire, de politieke affaire als gevolg van onterechte fraudeverdenkingen met kinderopvangtoeslagen en de strenge terugvorderingen bij fouten, heeft zeker zeventien gedupeerden in Laarbeek. Dat blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De gemeente gaat deze ouders ondersteunen.

Het aantal van zeventien kan nog oplopen, ouders hebben tot 31 december 2023 de gelegenheid om zich te melden als gedupeerde. Voor veel gedupeerden hebben de problemen zich in de afgelopen jaren opgestapeld. Er zijn aanvullende problemen ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. 

De gemeente heeft van de Belastingdienst de namen van de zeventien gedupeerden van de toeslagenaffaire in Laarbeek gekregen en hen middels een brief benaderd, waarin aangegeven is dat de gemeente hen graag hulp aanbiedt. ‘Van deze 17 gedupeerden hebben we er inmiddels 10 gesproken, waarvan er 6 hebben aangegeven geen hulp (meer) nodig te hebben en 4 hebben aangegeven wel hulp en ondersteuning nodig te hebben (ondersteuning aan kinderen, psychosociale ondersteuning, financiële ondersteuning, juridische ondersteuning). De overige 7 waren niet bereikbaar of hierbij is de voicemail ingesproken. Er heeft zich naar aanleiding hiervan niemand meer gemeld’, staat in de brief.