Icoon Hans Goossens
Icoon Hans Goossens

Expositie Ria Kastelijns-Potma en Hans Goossens blijft geopend in ’t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - Afgelopen zaterdag was de opening van de expositie van Ria Kastelijns en Hans Goossens. Deze gaat door t/m 19 december 2021.

Bezoekers gaven aan zeer onder de indruk te zijn van de combinatie van gedichten met de schilderijen waarvan je voelt dat ze beiden vanuit emotie gemaakt zijn. Ze waardeerden de bijzondere en gedetailleerde iconen van Nederlandse hand, een kunstvorm die men niet vaak te zien krijgt. Elk icoon met een eigen verhaal.

Ria Kastelijns-Potma - Intuïtieve schilderijen
Schildert intuïtief, zonder verwachtingen, zonder na te denken. Werkt vanuit haar onderbuikgevoel. Schilderend laag over laag komt er iets op het doek, stoppend als ze een bepaalde spanning voelt.

Hans Goossens - iconen
Verkeert tijdens het schilderen in een hele andere wereld en vergeet alles om hem heen. Bij het schilderen van een icoon doet hij aan gebed en meditatie. Als een icoon gereed is wordt deze gewijd en krijgt het de definitieve icoon-status.

Dirk Engelage – dichtkunst
‘Taal is, zeg maar, echt mijn ding’ is de titel van een boek van Paulien Cornelisse. Maar het zou ook de lijfspreuk kunnen zijn van Dirk Engelage. Getroffen door beeldende kunst van Ria Kastelijns-Potma op Facebook heeft hij meerdere gedichten bij haar werken gemaakt, enkelen daarvan zijn tijdens deze expositie te lezen. Wat doet deze kunstvorm met u? Ervaart u de schilderwerken daarna anders?

Voorzien van uw mondkapje bent u van harte welkom om de getoonde werken te komen bekijken en in gesprek te gaan met de aanwezige exposanten. De expositieruimten worden gelucht en schoongehouden. Hand alcohol is aanwezig. U bent van harte welkom op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17. 00 uur in ‘t Oude Raadhuis. Voor meer informatie kunt u kijken op www.oudraadhuis.nl.