Afbeelding
Foto: Mark Barten

Beek en Donkenaren winnen opnieuw award voor ‘Populairste website van het Jaar’

Human Interest

Beek en Donk - In 2010 zijn Sander Krijnen & Nick Wagelmans gestart met de Nederlandse radioportal Radiozenders.FM. Na samen de vrijstaande domeinnaam ontdekt te hebben tijdens een gezellig avondje borrelen, is het brainstormen begonnen. Het begon als een hobby, maar inmiddels is de website van de twee Beek en Donkenaren uitgegroeid tot populairste radiowebsite van Nederland.

Niet voor het eerst, maar inmiddels al voor het tweede jaar op rij is Radiozenders.FM uitgeroepen tot populairste radiowebsite van Nederland. In 2020 wonnen zij daar ook nog de prijs ‘beste radiowebsite’ bij, maar die werd dit jaar aan iemand anders gegeven. Desondanks een zeer knappe prestatie, aangezien het duo het opneemt tegen onder meer Juke van John de Mol en andere grote namen uit de radiowereld.

Sander en Nick begonnen in 2010 met de website en die is sindsdien alleen maar gegroeid. “Ik heb vroeger een omscholing gedaan tot webdesigner. Mijn compagnon Nick werkte eigenlijk al als softwareontwikkelaar en zo zijn we een beetje begonnen”, zo vertelt Sander. “Er bestond al wel een website met radiozenders, maar zij hadden maar een heel beperkt aanbod. Om ons te onderscheiden hebben wij er toen voor gekozen om ook alle regionale zenders toe te voegen. Zo kregen we luisteraars uit alle provincies en werd ook de landelijke radio steeds populairder bij ons. Vervolgens kregen wij dus steeds meer luisteraars en nu is het een groot succes met tienduizenden luisteraars per dag.”

Om ervoor te zorgen dat de website continu verbeterd wordt, luisteren Sander en Nick naar de wensen van de luisteraars. “Wij behandelen elke vraag of suggestie van de luisteraar met veel aandacht, voeren adviesgesprekken met de radiomakers en evalueren al deze punten, om deze vervolgens in het verloop van de ontwikkeling van onze radioportal te verwerken. Door onze unieke manier van werken kunnen wij een altijd vernieuwende, maar ook zeer gebruiksvriendelijk portaal aanbieden waarin overzicht, gebruiksvriendelijkheid en continuïteit de belangrijkste punten zijn.”

Het tweetal heeft dus hard gewerkt voor de prijs van populairste radiowebsite. Helaas vindt de uitreiking, net zoals afgelopen jaar, online plaats. “Normaal is er een awardshow in Amsterdam. Dat wordt dan door BN’ers gepresenteerd en dan is er ook echt een soort gala. Vervolgens worden daar dan de winnaars per categorie bekend gemaakt, maar helaas gebeurt dat dit jaar opnieuw online vanwege de coronamaatregelen. Dat is wel jammer.” Toch is het tweetal vooral trots op de prestatie die ze hebben behaald. “Dat neemt niemand ons meer af.”

Afbeelding