Dorpsraad Lieshout dankt alle vrijwilligers héél hartelijk voor hun inzet.
Dorpsraad Lieshout dankt alle vrijwilligers héél hartelijk voor hun inzet.

Dorpsraad Lieshout dankt alle vrijwilligers

Algemeen

Lieshout - De Lieshoutse Dorpsraad ondersteunt veel projecten en activiteiten in Lieshout. Lang niet alle taken komen echter bij het bestuur terecht. De Dorpsraad kan voor de uitvoering van activiteiten en projecten leunen op een belangrijke groep vrijwilligers. Graag willen ze die danken voor hun inzet. 

Dankzij hun inzet kan het (sociale) leven in Lieshout steeds een beetje beter worden. Stuk-voor-stuk werken zij immers aan het verbeteren van de leefbaarheid in en om het dorp: iets wat de Dorpsraad van harte ondersteunt.

Veel vrijwilligers
Of het nu verkeersveiligheid is of er gezamenlijk wordt gecollecteerd. Of er een heus speelpark wordt ontwikkeld of dat nieuwe inwoners hartelijk welkom worden geheten: op allerlei gebieden zijn vrijwilligers in het dorp actief om de leefbaarheid van het dorp verder te optimaliseren. Denk hierbij ook bijvoorbeeld aan een sneeuwploeg die klaar staat om bij de meest barre omstandigheden de wegen begaanbaar te houden. Maar denk ook aan de vakmensen die het Repair Café bevolken en klanten gelukkig maken met de reparatie van hun object én een bijbehorend gezellig praatje. Op héél véél gebieden zijn vrijwilligers actief.

Geen kerstborrel
Dorpsraad Lieshout wil deze actieve vrijwilligers graag in het zonnetje zetten en bedanken voor hun inzet. ‘Normaal’ doet de Dorpsraad dat jaarlijks op een gezellige bijeenkomst met een hapje en een drankje. Sinds de corona-pandemie door Nederland waart is dat er echter niet meer van gekomen. Ook de geplande kerstborrel op 15 december moest helaas afgezegd worden; de corona-maatregelen laten deze bijeenkomst immers niet toe.

Tóch véél dank
Toch wil de Dorpsraad al deze vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet. Ook dit jaar hebben ze weer nadrukkelijk bijgedragen aan projecten en activiteiten die het leven in het Lieshoutse nét weer wat aangenamer hebben gemaakt. Mooie resultaten die ze hebben bereikt zijn bijvoorbeeld de opening van het eerste deel van het opgefriste speelpark Nieuwenhof-noord. De ‘pumptrack’ die daar als eerste gerealiseerd is, is een immens succes gebleken. Ook de commissie die leefbaarheidssubsidies beoordeelt heeft weer prima werk verricht en diverse subsidies verstrekt aan initiatieven die het verdienen.

Ook vrijwilliger worden?
Wilt u ook iets bijdragen aan een verbetering van de leefbaarheid in en rond het dorp Lieshout? Meld u dan aan als vrijwilliger en neem plaats in een van de vele groepen, commissies, ploegen of projecten die met ‘leefbaarheid’ bezig zijn. Op diverse terreinen kunnen vrijwilligers aan de slag om hun steentje bij te dragen. Ook kunt u zelf een initiatief opstarten. Dorpsraad Lieshout ondersteunt u dan graag met raad én daad om het voor elkaar te krijgen. Ook nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op www.dorpsraad-lieshout.nl en probeer ook úw initiatief van de grond te krijgen.