Verdiende overwinning Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde zondag 12 december tegen Eyckelkorf 1 in Bergeijk. Een wedstrijd waarbij Flamingo’s dacht de eerste punten van het binnenseizoen te kunnen pakken.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam ook uit handen van Flamingo’s, Elja Maas wist te scoren. Vrijwel meteen daarna kreeg Eyckelkorf een strafworp, die zij benutte. Daarna wist Eyckelkorf nogmaals te scoren, maar daar had Rosa Maas namens Flamingo’s meteen antwoord op. Het lukte haar om een afstandsschot binnen te schieten. Even later lukte het ook Vera Leenders een afstandsschot binnen te schieten. Er werd gescoord door Eyckelkorf, maar Amy Maas wist de voorsprong voor Flamingo’s weer terug te verdienen. Nadat Eyckelkorf de 4-4 en de 5-4 wist te scoren nam Flamingo’s het heft in handen. Neeltje Berkvens wist een strafworp te benutten en in de laatste minuut van de eerste helft scoorde Rosa Maas van afstand. Daarmee kwam de ruststand op 5-6.

Na de rust bleek Flamingo’s verdedigend zeker de betere partij. Eyckelkorf ging uit het niets schieten en Flamingo’s ving veel van die ballen af. Het lukte Flamingo’s alleen niet om zichzelf te belonen. Er werden verschillende kansen gecreëerd, maar deze werden niet benut. Nadat er verschillende wissels hadden plaatsgevonden wist Flamingo’s eindelijk te scoren. Rosa Maas scoorde in de 24e minuut van de tweede helft een afstandsschot. Daarna scoorde Ada Kornuijt ook een afstandsschot. In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Elja Maas en zo eindigde de wedstrijd in 5-9.

Flamingo’s 2 wist deze week ook te winnen met 6-9 van MKV 2 in Milheeze. Zondag 19 december speelt Flamingo’s 1 om 12.00 uur tegen Heumen 1 in de Klumper in Lieshout.