Afbeelding
Foto: Ruud van de Weijer

Ondanks val wint Ruud Kooijmans 2e ADW-cross

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Ook bij de tweede Aan de Wielen-cross van het seizoen waren het de jonkies die weer als beste uit de startblokken kwamen. 

Bij de eerste doorkomst, na een ronde van ruim twee kilometer, was het Marijn van Vlerken die royaal aan de leiding ging. Daarna volgde Marcel Akkermans met in zijn kielzog Joris van Brug, Maik Fuchs en Sander Kern. Topfavoriet Ruud Kooijmans, kwam na een val pas rond de 15e plaats door. Hij herstelde de situatie vrij snel, want na ronde twee kwam hij al als vierde door. Bij de derde doorkomst had Ruud, Marijn en Marcel te pakken en met een grote versnelling liet hij ook die twee achter.

Na mooie onderlinge duels kon de jury na 35 minuten de volgende top-tien noteren: 1e Ruud Kooijmans, 2e Marcel Akkermans, 3e Marijn van Vlerken, 4e Joris van Brug, 5e Sander Kern, 6e Maik Fuchs, 7e Ruud van der Heijden, 8e Luc Daniëls, 9. Hans van de Rijdt en 10e Sebastian van de Wildenberg.

De derde cross wordt gehouden op 16 januari. Vanwege de coronamaatregelen kan de Kerstspeurtocht op tweede kerstdag niet doorgaan en komt ook de veldtoertocht op 9 januari te vervallen.