Afbeelding

Van oldtimer naar racemonster

Human Interest

Beek en Donk - In de garage van HL Motorsport in Beek en Donk werken twee jonge liefhebbers vakkundig en gedreven aan het ombouwen van een Opel Kadett B uit 1968. Hun doel? Deze oude dame een tweede leven geven met een nieuwe motor en daarna met haar het circuit van Zandvoort op! Alles is te volgen in een uniek YouTube-project. 

Pim Langkamp en Koen de Haan van HL Motorsport kwamen tijdens een vakantie op het idee om hun Opel Kadett B uit 1968 om te bouwen tot circuitauto. Om dit voor elkaar te krijgen, besloten ze er een Volvo-motor met veel meer vermogen in te leggen. Niet alleen omdat de Opel dan een stuk sneller wordt, maar ook vanwege het unieke vijfcilinder geluid van de motor. Toen ze hun plan aan anderen vertelden werden ze voor gek verklaard en zelf vinden ze het ook wel bizar dat ze het echt doen. Normaal zijn deze twee jonge ondernemers druk met het bouwen van handgemaakte uitlaatsystemen voor sportauto’s. Het ombouwen van deze auto is voor hen dan ook een nieuw project op bekend terrein.

Op YouTube te volgen
De make-over van de Kadett is van begin tot eind op YouTube te volgen. Er zijn inmiddels twee afleveringen verschenen. In de eerste aflevering lassen en monteren de mannen van HL Motorsport het subframe van een Mazda MX-5 onder de Kadett. In de tweede aflevering wordt het motorblok van een Volvo V50 geïnstalleerd.

Koen de Haan: “We maakten er wel eens grapjes over het ombouwen van onze Kadett en toen we bij toeval tijdens het werk een motorblok uit een Volvo V50 haalde wisten we het meteen: deze moet in onze oldtimer. En dat zijn we gaan doen.”

Veel plezier
De twee mannen halen er zichtbaar veel plezier uit: “Hoewel de motor en de versnellingsbak inmiddels al in de auto liggen, denk ik dat we pas op een kwart van het hele project zijn. En er is nog genoeg om te laten zien in onze videoserie. Het is fantastisch om ermee bezig te zijn”, zegt Pim Langkamp.

Om de Opel Kadett te kunnen omtoveren tot circuitauto zullen er auto-onderdelen uit minstens zes verschillende auto’s en van totaal verschillende merken gebruikt gaan worden. Daar zit veel werk in, maar daar ligt voor hen nou juist de uitdaging: “We moeten kijken naar wat het vermogen van de motor aankan, maar ook naar wat er precies in onze Kadett gaat passen.” Het is de bedoeling dat de Opel eind 2022 racewaardig is.

Zelf een kijkje nemen? Alle afleveringen zijn te vinden op het YouTubekanaal van HL Motorsport

Afbeelding