Afbeelding

Heeft u in of rondom uw woning ook een wit voetje aangetroffen?

Algemeen

Aarle-Rixtel - Elke Nagtzaam, wijkagent van Aarle-Rixtel, is op donderdag 9 december samen met enkele collega’s en medewerkers van Team Handhaving van de gemeente Laarbeek, in de avonduren de wijk in gegaan om te bekijken hoe het gesteld is met de beveiliging van en rondom de woningen in Aarle-Rixtel. Dit in het kader van een preventieactie om de bewoners bewuster en alerter te maken om zodoende de kans op woninginbraken en insluipingen te verkleinen.

Ze noemen deze actie ‘witte voetjes’ omdat ze papieren schoenafdrukken achterlaten op plaatsen waar ze ongemerkt en zonder enige moeite binnen kunnen treden. Hiermee willen ze bewoners bewust maken van het feit dat niet alleen de politie, maar ook personen met verkeerde intenties gemakkelijk binnen kunnen komen. Tijdens deze actie letten ze op diverse punten zoals onder andere de verlichting rondom woningen, openstaande ramen, deuren die niet afgesloten zijn en kostbare spullen die zichtbaar zijn vanaf de straat. Ze hebben circa 25 straten bezocht en het viel hun op dat:

- Ze bij relatief veel woningen ongemerkt de tuin in konden lopen terwijl de bewoners gewoon thuis waren. Dit kwam doordat de poorten niet waren afgesloten of zelfs wagenwijd openstonden;
- Er veel ladders/containers direct in het zicht en bereik stonden die gebruikt kunnen worden om toegang te verkrijgen tot de woningen en tuinen;
- Er diverse fietsen en auto’s onafgesloten voor de woning stonden;
- Er achterdeuren niet waren afgesloten en ze ongemerkt de woning konden betreden;
- Er veel deuren van (inpandige) garages, schuren en bijgebouwen niet waren afgesloten. Achter deze deuren troffen zij veelal (elektrische) gereedschappen en (onafgesloten) fietsen aan.

Ze hopen dat we met deze actie de inwoners van Aarle-Rixtel weer een stukje bewuster en alerter hebben kunnen maken en daarmee de inbraken en insluipingen kunnen terugdringen! Immers… gelegenheid schept de dief! Uiteraard hebben ze ook diverse woningen gecontroleerd waar alles goed op orde was en dit mag ook zeker benoemd worden. Verder wil Elke alle bewoners bedanken voor hun gastvrijheid en positieve reacties.