Eerder dit jaar werden in de kerk in Aarle-Rixtel ook al vaccinatieprikken gezet.
Eerder dit jaar werden in de kerk in Aarle-Rixtel ook al vaccinatieprikken gezet. Foto: Joost Duppen

Aarle-Rixtel gaat deze week massaal boosterprik zetten om huisartsenpraktijk te ontlasten

Algemeen

Aarle-Rixtel - Om ervoor te zorgen dat de reguliere zorg van patiënten van huisartsenpraktijk Aarle-Rixtel niet vast loopt, gaan (oud)huisartsen en vrijwilligers komende week massaal boosterprikken zetten. Dit om de continuïteit van de zorg te kunnen blijven waarborgen. Bijna 1500 mensen hebben zich al aangemeld. 

Vanaf zaterdag kon iedereen die 18 jaar of ouder is en de laatste 3 maanden geen Covid-vaccinatie of Covid heeft gehad, en geregistreerd staat bij huisartsenpraktijk Aarle-Rixtel zich aanmelden voor de boosterprik. “Inmiddels hebben al bijna 1500 mensen dit gedaan”, vertelt Paul Lijten. Hij is de man van huisarts Emy Bunthof en coördineert de hele operatie. Hij zag met eigen ogen hoe het steeds drukker werd op de huisartsenpraktijk, ook door mensen die belden met vragen over de boosterprik. 

“Vanuit de GGD kwam de vraag aan huisartsen om mee te gaan helpen met prikken. Toen hebben we de handschoen opgepakt. Met de hulp van vele vrijwilligers, medewerkers van de apotheek en onder meer oud-huisartsen Engels en Titulaer gaan we dit nu regelen. Met dank aan de cohesie van het dorp moet dit gaan lukken.” 

De vaccins komen via de GGD en zullen op dinsdag, woensdag en donderdag in de kerk gezet worden. Een QR-code zal niet direct in de corona-app zichtbaar zijn, omdat alle gegevens daarna handmatig ingevoerd moeten worden, waarna ze door het RIVM moeten worden verwerkt. “Na ongeveer een week zal de QR-code beschikbaar zijn”, verwacht Lijten.