Mini en Mini zijn onafscheidelijk
Mini en Mini zijn onafscheidelijk Foto: Mark Barten

Vrolijk Kerstfeest met Mini en Mini

Dier & Natuur

Beek en Donk - Een bijzondere gebeurtenis op 7 oktober 2021 bij Zorgboerderij De Liesvelden. In het ene hok was er een normale bevalling van een stierkalf. Maar plots klonk vanuit een ander hok ook het gemekker van een kalfje.

“Toen we in dat hok gingen kijken, lag daar een vaarskalfje. Dat was enkele weken te vroeg geboren”, zo vertellen Jos en Nicolle Kanters, eigenaren van de zorgboerderij. Voor het te vroeg geboren kalfje werd snel een soort couveuse gemaakt in een oude trailer. “Daar lag het kalfje lekker in de stro en onder een warmtelamp. De eerste twee weken zijn dan het spannendst, maar dankzij de hulp van de cliënten, die fanatiek waren om het kalfje mee de fles te geven, heeft het kalfje het goed doorstaan!”

Omdat het kalfje zo klein was, kreeg het al snel de naam ‘Mini’. “Eén van onze cliënten, mevrouw van den Berg, komt hier al enige tijd en was op slag verliefd op het kalfje. En wat wil het toeval: haar voornaam is ook ‘Mini’!”

Regelmatig komt het kalfje ‘Mini’ binnen op de zorgboerderij en dan zijn Mini en Mini onafscheidelijk. Mini is nu zelfs onderdeel van de levende kerststal in de huiskamer van de zorgboerderij en dat levert hele mooie en bijzondere plaatjes op.

Mini en Mini van Zorgboerderij De Liesvelden wensen iedereen een vrolijk kerstfeest toe!

Vlnr: Nicole Kanters en Mevrouw 'Mini' van den Berg. Rechts het kalfje 'Mini'
Mini (l) samen met een ander kalf, dat op dezelfde dag geboren werd.