Afbeelding

Een liefde in het buitenland: ‘Je denkt er iedere dag aan’

Human Interest

Aarle-Rixtel - Ruim zeven maanden zijn de 17-jarige Arthur en de 16-jarige Eva samen. Een probleem; Arthur woont in Nederland en Eva in Engeland. De twee zijn smoorverliefd op elkaar, maar zien elkaar weinig in het echt. Hoe kwam de liefde tot stand en vinden zij het niet lastig dat ze elkaar niet dagelijks kunnen zien?

Zo open als hij is, vertelt Arthur over het ontstaan van zijn relatie met de Engelse Eva. “Ik heb Eva leren kennen via Discord. Dat is een app waarmee je met vrienden belt, terwijl je samen een game speelt. Als je in de lockdown nog iets van een sociaal leven wilde hebben, dan moest dat vooral online gebeuren. Ik zat met een aantal vrienden vaak in een discord-server en zij hebben mij uiteindelijk in een andere groep gezet waar Eva ook in zat. Dat is uiteindelijk steeds verder gegroeid tot een grote vriendengroep en met Eva was het eigenlijk wel erg gezellig. Zo is de liefde een beetje begonnen en heb ik haar uiteindelijk gevraagd of ze mijn vriendin wilde zijn.”

“Wat Eva leuk maakt is dat ze heel erg blij is”, gaat Arthur verder. “Ze is erg makkelijk geëntertaind en geniet van de kleine dingen in het leven. Ook is het een hele mooie meid en je kan er altijd wel mee lachen. Ze staat heel positief in het leven en dat sta ik zelf ook. Mijn ouders vinden het allemaal prima, maar zeiden wel met een lach dat ik het moeilijk voor mezelf heb gemaakt. Dat kan ik wel begrijpen, maar liefde hou je niet tegen hé?”

Eva’s komst naar Nederland
In de herfstvakantie is de gehele vriendengroep, inclusief Eva, naar Arthur in Aarle-Rixtel gekomen. “Toen ik haar voor het eerst in het echt zag voelde het al heel snel ‘gewoon’. Alsof het al jaren zo was. Ze was alleen een klein beetje kleiner dan ik verwacht had.” Samen met Eva, die in totaal vijf dagen is gebleven, heeft hij toen veel leuke gedaan. “We zijn een dagje naar Amsterdam gegaan, hebben samen gekookt, zijn gaan bowlen, naar een ‘concert’ van een vriend geweest, hebben pompoen gesneden en hebben natuurlijk ook gewoon genoten van elkaar. Het was heel vervelend en emotioneel toen ze weer naar huis moest gaan. Ik ben toen nog meegegaan naar het vliegveld om haar uit te zwaaien en tot het laatste moment waar ik nog mocht komen zijn we samen geweest.”

Toen Eva naar Nederland kwam, moest Arthur rekening houden met het eten van gluten. Eva heeft namelijk het ‘Celiac disease’ (glutenallergie) en Arthur wilde niets aan het toeval over laten. Als Eva namelijk gluten eet krijgt ze erg veel last van haar spijsvertering, wordt ze duizelig en kan ze zelfs flauwvallen. Een week voorafgaand aan het bezoek heeft Arthur zelf ook glutenvrij gegeten. “Zo kon ik haar in ieder geval niet besmetten. Gelukkig is dat allemaal goed gegaan. Het was het dus zeker waard.”

Videobellen
Als de twee elkaar niet kunnen zien verloopt het contact nog steeds via internet. “We videobellen eigenlijk iedere dag. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik haar iedere dag de vraag stel ‘Heb ik al gezegd hoe mooi je er vandaag uit ziet?’. Die traditie probeer ik dan ook te blijven herhalen. Het is jammer dat ik Eva niet elke dag kan zien, want je merkt toch wel dat je iets mist. Het scheelt wel dat deze relatie ook ontstaan is vanuit de online-wereld. Ik heb er nooit echt moeite mee gehad om alleen te zijn, mijn vriendin heeft daar wel wat meer moeite mee. Het is dus niet dat ik er niet van kan slapen dat ik haar niet iedere dag kan zien, maar je denkt er toch wel elke dag aan.”

Reizen
Het plan van Arthur is om met kerst naar Engeland te gaan. Inmiddels zijn de tickets al geboekt en hopelijk kan de reis doorgaan zodat hij Eva weer zo snel mogelijk ziet. “Het wordt duimen dat de coronamaatregelen niet nóg verder aangescherpt worden. Ik kijk er heel erg naar uit om Eva weer te zien en om mijn schoonouders te ontmoeten. Zij willen mij ook erg graag ontmoeten, dus ik heb er heel veel zin in. Ik kan nu al niet meer wachten. Het liefst zouden we ieder weekend bij elkaar zijn, maar dat is vooralsnog niet mogelijk. Dit is alvast weer een nieuwe stap.”

Eva kijkt ook enorm uit naar de kerstvakantie en de komst van Arthur: “Ik ben een beetje nerveus om hem voor te stellen aan mijn ouders, maar ik kijk er wel heel erg naar uit. Het leuke aan Arthur is zijn enthousiasme en zijn vrolijkheid. Ik vind het jammer dat ik hem zo weinig in het echt zie en ook corona maakt het reizen niet makkelijker. Gelukkig ben ik al wel naar Nederland geweest, want dat was echt een ongelooflijk leuke tijd. Nu komt Arthur als het goed is met kerst deze kant op, dus daar heb ik erg veel zin in”, aldus Eva.

Afbeelding