Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Theo Kemps al 40 jaar fysiotherapeut

Human Interest

Aarle-Rixtel - In 1976 startte een jonge Theo Kemps aan de opleiding fysiotherapie. Inmiddels 40 jaar en een eigen praktijk rijker, is Theo nog steeds werkzaam als fysiotherapeut. Inmiddels is hij een bekend gezicht voor honderden patiënten.

Toen Theo in 1981 van zijn opleiding tot fysiotherapeut afstudeerde, waren er maar weinig banen als fysiotherapeut vrij in Nederland. “Toen zag ik een vacature staan bij Cees Rijf in Aarle-Rixtel”, vertelt Theo. De tijden zijn in de loop der jaren flink veranderd. “Toen ik begon stonden we met z’n tweeën in een klein zaaltje waar we met gordijnen drie cabines van konden maken. Cliënten kwamen toen ook nog twee tot drie keer in de week terug. Rond 2005 zijn we naar de Molenstraat verhuisd. Daar dachten we dat we met 300 vierkante meter ruimte voldoende zouden hebben en dat we daar zo’n 20 jaar zonder problemen vooruit zouden kunnen”, vertelt Theo met een lach. 

Uiteindelijk groeide de praktijk hard. Tijdens deze periode nam Robin Rijf het stokje van zijn vader over. Maar de praktijk was niet het enige dat veranderde. “In de loop van de tijd kwamen er natuurlijk steeds meer wetenschappelijke onderzoeken. Hierdoor nam de diepgang van mijn werk steeds verder toe. Na 2005 kwam ik als het ware in een stroomversnelling terecht. Er werden steeds meer eisen gesteld aan de kennis en kunde van de fysiotherapeuten en we wilden graag voorop blijven lopen op het gebied van fysiotherapie. Daarvoor was een snelle uitbreiding noodzakelijk”, zegt Theo. Dit resulteerde in een grote groei van (master-)specialisaties en daarmee ook van het aantal fysiotherapeuten. Hiermee werd de beschikbare ruimte alsnog te klein. 

Eigen praktijk
Daarom ontstond het idee om een eigen pand te gaan bouwen. Zo opende uiteindelijk op 1 februari 2020 Medipoort in Aarle-Rixtel de deuren. “Waar ik vroeger samen met Cees Rijf met z’n tweeën in een klein pand stond, werken we nu met ruim 30 personeelsleden in ons eigen pand”, vertelt Theo trots. “Ik ben enorm trots op de praktijk, maar vooral op het hele team. Het is prachtig om te zien wat we samen bereikt hebben”. Zelfs na al die 40 jaren, houdt Theo nog steeds van zijn werk. “Mijn werk is enorm gevarieerd en dit maakt dat ik nog altijd met plezier naar het werk ga. Natuurlijk zijn er ook ooit minder leuke zaken, bijvoorbeeld moeilijke verzekeraars of de bouw die soms best intensief kon zijn. Maar aan stoppen, daar moet ik zeker nog niet aan denken.”

Toekomst
Theo draagt zijn maatschap aankomend jaar over aan Lex Hollanders. “Ik ga dan wel iets minder werken, maar ik zal nog minstens twee dagen in de week op de praktijk te vinden zijn. Ik kan het zelf gewoon nog niet missen”, vertelt hij met een lach.

Samen met Robin Rijf mag Lex Hollanders het werk van Theo en Cees voort gaan zetten. “Ik kijk er enorm naar uit om te mogen blijven innoveren en samen met het team te blijven ontwikkelen in kwaliteit”, aldus Lex. En Theo: “Ik ben trots op wat ik samen met Robin en met steun van mijn vrouw neer heb kunnen zetten, maar ik ben nog trotser dat Robin en Lex het nog verder voort gaan zetten.”

Afbeelding