Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Wie verdient een bloemetje…?

Algemeen

Laarbeek - Met vier boeketten van Bloemend uit Lieshout mag DeMooiLaarbeekKrant mensen blij maken, speciaal voor deze kersteditie. Dit gebeurt op een waterkoude vrijdag twee weken voor kerst. Handschoenen aan en op pad om te kijken wie we kunnen verrassen… 

Onderweg op haar fietsje naar het Wit-Gele Kruis in Lieshout, houden we allereerst Christien Biemans staande. Ze weet al snel aan wie ze dit bloemetje graag wil geven. “Aan mijn man, Bertus Biemans. Hij is al twee en een half jaar ernstig ziek en het is nu gewoon afwachten”, vertrouwt Christien ons toe. Ze neemt het boeketje met gemengde gevoelens in ontvangst. Christien verzorgt haar man thuis. Het is een zware tijd voor dit echtpaar dat al ruim vijftig jaar getrouwd is. De bloemen leggen we snel bij haar thuis, zodat Christien verder kan op haar fietsje en hopelijk daarna haar man kan verblijden met de prachtige bos bloemen.

Het is koud en rustig in Lieshout als Henk Cleutjens uit Breugel, Kindcentrum De Sprankel verlaat. Zijn vrouw Nettie zit al in de auto te wachten als DeMooiLaarbeekKrant Henk verrast met een bloemetje. De laatste hand is net gelegd aan de kerstversiering in de hal. En dat ziet er fantastisch en sfeervol uit. Dit jaar wordt het voor de laatste keer gedaan door opa Hennie en oma Nettie, want kleinkind Marijn verlaat dit schooljaar de basisschool. Henk vertelt: “Ik ben van de generatie die niets weggooit en we hebben met afvalmateriaal van supermarkten deze kerstversiering gemaakt: met kerstbomen, met een arreslee, met cadeautjes. Voor de bomen heb ik nog houtjes gemaakt.” Met de meegebrachte bloemen weet Henk wel raad. Hij brengt ze naar dochter Margot in Aarle-Rixtel die het winkeltje Deel bestiert tegenover de MCD.

De overstap van De Sprankel naar het Dorpshuis is natuurlijk snel gemaakt. Het is er heerlijk warm en we worden gastvrij ontvangen. Wie gaan we nu blij maken? Het oog valt op Toos van Dam die bij de bar een praatje maakt. Jaren geleden zette zij de lessen aerobic op in het Dorpshuis en na afloop drinken de dames samen koffie. Ook deze vrijdag. We zijn benieuwd aan wie Toos het bloemetje wil geven. Toos hoeft niet lang na te denken. Ze vertelt: “Dan wil ik dat bloemetje graag aan Mia Teunisse geven. Zij kan in deze tijd wel een beetje vrolijkheid gebruiken. Ik ken haar van de aerobic en ik vind haar een lieve, gevoelige vrouw. Jammer dat ze nu trouwens net naar huis gegaan is.” Maar wat blijkt even later? Mia is nog helemaal niet weg, maar zat verstopt achter een aantal andere vrouwen. Het is mooi om te zien hoe Toos de bloemen meteen aan Mia kan geven die daar zichtbaar blij mee is. 

Natuurlijk vergeten we ook Mariahout niet. Met de laatste en vierde bos bloemen in de auto gaan we op pad. Twee vrouwen en een man hebben we al gesproken in Lieshout dus we hopen in Mariahout snel een man buiten te treffen. Dan zijn de bossen immers eerlijk verdeeld. We hoeven niet lang te wachten. Op de hoek van de Wilhelminastraat en de Ahorn staan Nico van Stiphout en Annie Meulendijks te buurten. Nico denkt meteen dat hij door zijn blessure - hij heeft met een houtzaag zijn duim flink toegetakeld - een bosje bloemen krijgt. Maar als hij de bedoeling van de bloemen hoort, gaat hij luidop in overleg met Annie. Ze zijn er snel uit. “Zus Leenders heeft gisteren net haar man verloren. Ik denk dat zij wel een hart onder de riem kan gebruiken en zorg ervoor dat zij dit bloemetje krijgt”, vertelt Nico als hij de bos in ontvangst neemt. Onze missie is geslaagd met dank aan Ralph Bertens van Bloemend. 

Annie Meulendijks en Nico van Stiphout
Toos van Dam en Mia Teunisse
Christien Biemans
Henk Cleutjens