Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Ook in Beek en Donk, Lieshout en Mariahout worden boosterprikken gezet

Algemeen

In navolging van de boosterprik-actie in Aarle-Rixtel worden er deze week ook in Beek en Donk, Lieshout en Mariahout boosterprikken gezet. De huisartsenpraktijken hebben alles op alles gezet, met medewerking van vele vrijwilligers om daar donderdag ook de belangrijkste doelgroepen als eerste van een boostervaccinatie te kunnen voorzien.

In Beek en Donk zullen de boostervaccinaties donderdag gezet worden van 18.00 tot 23.00 uur in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg. Huisarts Geert Oerlemans laat weten dat mensen geen persoonlijke uitnodiging krijgen. “Donderdagavond 23 december is vooralsnog de enige datum die wij als huisartsen prikken. Kunnen mensen niet dan zal de vaccinatie via de GGD plaats vinden. Ze moeten daar zelf een afspraak voor maken via de GGD.”

Wie komen er in aanmerking in Beek en Donk?
Patiënten van Medisch Centrum Beek en Donk en Huisartsenpraktijk Coenen die 60 jaar of ouder is en nog geen booster heeft gehad of een afspraak bij de GGD heeft. Daarnaast komen ook mensen in aanmerking die jonger zijn dan 60 en ouder dan 18 jaar:
- Met een chronische ziekte (hartvaatziekte, diabetes, astma, COPD, nierziekten, reuma, dementie)
- Met bewezen longschade door COVID
- Met epilepsie en Parkinson
- Met morbide obesitas (BMI > 40)
-  Zwangere vrouwen

Oerlemans: “Als u de laatste drie maanden corona heeft gehad of korter dan drie maanden geleden een vaccinatie heeft gehad, dan komt u nu niet in aanmerking.”

Volgens een strak schema, beginnend bij de beginletter van het alfabet zullen de prikken gezet worden. Van 18.00 - 18.30 uur: A t/m B. Van 18.30 - 19.00 uur: C t/m E. Van 19.00 - 19.30 uur: F t/m G. Van 19.30 - 20.00 uur: H t/m J. Van 20.00 - 20.30 uur: K t/m M. Van 20.30 - 21.00 uur: N t/m O. Van 21.00 - 21.30 uur: P t/m R. Van 21.30 - 22.00 uur: S t/m T. Van 22.00 - 22.30 uur: U t/m W. Van 22.30 - 23.00 uur: X t/m Z.

Mensen wordt verzocht een ID-bewijs mee te nemen en de registratiekaart van de vorige vaccinaties.

Lieshout en Mariahout
In Lieshout en Mariahout komen patiënten van huisartsen Rechters & Rutten en Van de Poel in aanmerking voor een boosterprik. Daar zal donderdag in het Dorpshuis in Lieshout en het Buurthuis in Mariahout geprikt gaan worden. Met de hulp van vele vrijwilligers is men er ook daar in geslaagd om dit voor elkaar te krijgen. Mensen die in aanmerking komen hebben daar wel een brief gekregen en kunnen zich via de site boosterpriklaarbeek.nl aanmelden. Huisarts Annemarie Rechters: “In eerste instantie wilden we graag de hele groep 18-plussers uitnodigen maar dat blijkt niet mogelijk. Wel kunnen we op korte termijn de mensen met een verhoogd risico, die normaal gesproken ook uitgenodigd worden voor een griepprik, een boostervaccinatie gaan geven. De booster wordt geregistreerd bij het RIVM, als dat gebeurd is, kunnen de mensen de QR-code downloaden. We kunnen nu nog niet aangeven hoelang de registratie duurt.”