Rob van Kaathoven, winnaar van Het Perfecte Plaatje Laarbeek 2021, fotografeerde de voorpagina van deze kersteditie.
Rob van Kaathoven, winnaar van Het Perfecte Plaatje Laarbeek 2021, fotografeerde de voorpagina van deze kersteditie. Foto: Mark Barten

‘Super Sociaal helpt het leven van mensen een stuk aangenamer te maken’

Human Interest

Laarbeek - In oktober werd hij de winnaar van Het Perfecte Plaatje Laarbeek, Rob van Kaathoven. Als prijs mocht hij o.a. de foto maken voor de voorpagina van de kersteditie van DeMooiLaarbeekKrant. Het werd een reportage bij Super Sociaal.

Duizenden foto’s maakte Rob van Kaathoven dit jaar. Een kleine twintig opdrachten werden afgewerkt en negentien medekandidaten liet hij achter zich. In oktober kwam er een einde aan een traject waarbij de in Beek en Donk woonachtige Rob winnaar werd van Het Perfecte Plaatje Laarbeek. “Ik heb er enorm veel reacties op gekregen, overal werd ik er wel op aangesproken. De mensen waren er echt mee bezig.” 

Na het winnen ‘parkeerde’ Rob even zijn prijs. De opdrachten waren intensief en enerverend. Daarna ging hij kijken wat hij op de foto wilde zetten voor de voorpagina. Enige voorwaarde: het moest met kerst te maken hebben. “In de dorpen komt de kerstsfeer toch pas echt na sinterklaas. Ik had ook kunnen kiezen voor een foto van kerstballen of iets dergelijks, maar dat is niet anders dan anders. Ik wilde toch iets dat er uit zou springen, met een Laarbeeks tintje.”

De tv-commercials van supermarkten op tv wezen Rob in een bepaalde richting. “Dat zijn vaak reclames met tafels vol eten, met kerst zoeken we verbinding, vaak via het eten. Maar niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Mensen die met een klein budget rond moeten komen, vieren ook kerst. Ik wilde wegkijken van die volle tafels, in gedachte bij de mensen die het minder hebben.” 

En zo kwam Rob in contact met Super Sociaal. Super Sociaal maakt het goedkoper boodschappen doen voor minima mogelijk in Helmond en Laarbeek. In Helmond is er een winkel, in Laarbeek rijdt een rijdende winkel. Elke donderdag komt deze met 120 producten door Laarbeek. Houdbaar, vers en diepvries, alles is aan boord. Van 10.30 tot 12.45 uur in Beek en Donk, Otterweg 29. Van 13.15 tot 13.45 uur in Lieshout, Papenhoef (op de parkeerplaats achter Sporthal de Klumper). Van 14.15 tot 14.45 uur in Aarle-Rixtel, Duivenakker (bij multifunctioneel centrum de Dreef, (bij de ingang van Cendra)

“Het is is mooi om te zien dat deze mensen zich inzetten voor de mensen die het minder hebben. Ze waren blij met mijn verzoek om een fotoreportage te komen maken. Er zijn namelijk mensen die gebruik mogen maken van de winkel die dat niet doen, maar er zijn ook mensen die nog niet bereikt worden. Hopelijk kan dit die mensen over de streep trekken. Het leven van mensen kan zo een stuk aangenamer gemaakt worden.” 

Afbeelding
Afbeelding
Vrijwilligers van de Super Sociaal