Installatie Rinke Evers
Installatie Rinke Evers Foto:

Blauwe Schut bedankt alle gulle gevers

Algemeen

Aarle-Rixtel - Traditioneel gaan de gildebroeders van het Onze Lieve Vrouwe Gilde in Aarle-Rixtel door weer en wind om huis aan huis aan te bellen voor een financiële bijdrage. Helaas was het voor uw en de gezondheid van de gildebroeders voor het tweede jaar op rij niet mogelijk om huis aan huis aan te bellen. Wel hebben ze op elk adres in Aarle-Rixtel onze kerst en nieuwjaarswensen bezorgd. 

Hierop is een goede respons gekomen waarvoor ze alle gulle gevers willen bedanken. Het rondgaan voor ‘schutsgeld’ is een traditie die stamt uit de tijd van de heroprichting van de blauwe schut en is onontbeerlijk om eeuwenoude cultuur in stand te kunnen houden. Hoewel de kosten van aanschaf en onderhoud van uniformen en materialen voor het overgrote deel door de gildebroeders zelf gedragen worden, is ieders bijdrage zeer welkom. 

Op 9 juni 2024 organiseert de blauwe schut, voor en met de Aarlese bevolking, een gildefeest in het kader van het 700 jarig bestaan. Ook hiervoor is uiteraard financiële steun nodig. De gilden zijn anno 2022 niet meer weg te denken uit de Brabantse samenleving. Niet voor niets zijn de tradities van de Noord-Brabantse schuttersgilden aangemerkt als ‘Immaterieel Erfgoed’ dat op grond van een Unesco-verdrag bescherming verdient en geniet. De blauwe schut laat graag weten dat ieders financiële bijdrage erg op prijs gesteld wordt. Heel hartelijk dank!

Overweegt u lid te worden, dan kunt u zich aanmelden. Ook dames en meisjes zijn sinds enkele jaren van harte welkom bij het gilde. Ook kunt u, ter ondersteuning, lid worden van de vriendenclub. Kijk voor meer informatie op www.olvgilde.nl, stuur een mail naar secretariaat@olvgilde.nl of bel met 06-52462803.