Afbeelding
Foto:

Veranderingen bibliotheken in Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Met ingang van 1 januari zijn er een paar wijzigingen in de bibliotheken in Lieshout, Beek en Donk en Aarle-Rixtel.

De bibliotheek in Lieshout is open als het Dorpshuis open is. Er is een bibliotheekmedewerker aanwezig voor hulp en advies op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Op maandagmiddag is er vanaf 1 januari 2022 géén bibliotheekmedewerker meer aanwezig. De bibliotheek in Lieshout verhuist op dit moment naar de foyer van het Dorpshuis en is daarom gesloten t/m zondag 9 januari. In het Dorpshuis wordt een ‘huiskamer’ ingericht voor ontmoeting en activiteiten. In die huiskamer krijgt ook de bibliotheek een plek. 

De bibliotheek in Beek en Donk is open als het Ontmoetingscentrum open is. Er is een bibliotheekmedewerker aanwezig voor hulp en advies van dinsdag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Op maandagmiddag is er vanaf 1 januari 2022 geen bibliotheekmedewerker meer aanwezig. De bibliotheek in Beek en Donk gaat begin 2022 verhuizen naar de foyer van het Ontmoetingscentrum. Ook daar wordt een ‘huiskamer’ ingericht, waar de bibliotheek een plek krijgt.

De bibliotheek in Aarle-Rixtel is open als De Dreef open is. Er is een bibliotheekmedewerker aanwezig voor hulp en advies op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Op dinsdagmiddag is er vanaf 1 januari 2022 geen bibliotheekmedewerker meer aanwezig.

De bibliotheek is er voor iedereen, en de bibliotheek is veranderd. De bibliotheekvestigingen zijn het meest bekend en het uitlenen van boeken vormt een belangrijke basis. Maar de bibliotheek doet veel meer. Een paar voorbeelden: In alle vestigingen is een ‘Informatiepunt Digitale Overheid’ waar iedereen terecht kan voor vragen en informatie. De bibliotheek werkt samen met alle (voor)scholen om het leesplezier bij kinderen te vergroten. Daar hebben ze een leven lang voordeel van. De bibliotheek werkt samen met maatschappelijke organisaties om volwassenen te helpen om beter te worden in lezen, schrijven of computeren én ze organiseert en ondersteunt tal van activiteiten. Door lezingen en workshops werkt de bibliotheek aan ontwikkeling, ontmoeting en ontspanning voor iedereen. Dit alles blijft de bibliotheek doen, ook in Laarbeek in 2022 en in de jaren daarna.