Afbeelding

‘Binnen zitten is het laatste wat we doen’

Algemeen

Lieshout - Ad Beks (74) en Annemie (72) Prinsen zijn op 14 januari 1972 getrouwd en nu dus al 50 jaar een stel. Zij kregen twee kinderen, Chantal en Stefan en vier kleinkinderen , namelijk Feline, Casper, Jasmijn en Sophie. 

Ad ging met kameraden altijd ver van huis uit. Vaak naar zaal Bos in Sint Anthonis. Daar ontmoette hij Annemie uit Wanrooij, werkzaam in de gezinszorg. Ad was schilder en werkte veel en vaak overdag. “Dan konden we ’s avonds en in het weekeinde op stap. Dat deden we vaak verder weg van huis en in België. Vroeger waren er veel meer uitgangsgelegenheden dan tegenwoordig, vooral in Gemert en Uden. Maar in het kleine Sint Anthonis had je behalve Bos ook nog zaal Vloet, waar in die tijd nog veel gedanst werd.”

Reizen
Ad is altijd schilder geweest en heeft 45 jaar ‘in het onderhoud’ gewerkt, een hele tijd bij Van de Ven in Geldrop. Annemie heeft tijdens haar leven met Ad enkele cursussen op het gebied van pedicure gehaald. Die kennis gebruikt ze nu nog voor een paar vaste mensen, van wie ze de voeten verzorgt. Ook op het gebied van de diabetische voetzorg heeft ze kennis opgedaan. Ook gaat ze graag wandelen. Dat zijn vaak langere tochten als voorbereiding op de Vierdaagse, die ze al zes keer heeft gelopen. Ad heeft door een aandoening veel last van zijn voeten, waardoor hij moeilijker kan lopen. Fietsen gaat nog prima en dat doet hij dan ook veel, overigens meestal alleen. Daarnaast heeft hij hobby in het kweken van vogels. Vaak viel hij daarmee in de prijzen op tentoonstellingen. Samen hebben Ad en Annemie veel gereisd. Over de hele wereld zijn ze geweest, van Cuba tot Thailand en van Mexico tot Egypte. Het meeste indruk maakten Zuid-Afrika en China. “Die Chinezen eten alles wat loopt en vliegt, behalve vliegtuigen”, vult Ad aan. “Elk jaar maakten we een grote, georganiseerde reis. Tot dat door problemen met de gezondheid en corona niet meer mogelijk was”, vertellen ze samen. “Meestal in december of januari, als het maar goed weer was.”

Samen, maar óók apart
Levenslessen van Ad en Annemie? Elkaar in de waarde laten is heel voornaam maar ook wat dingen juist alleen en andere dingen juist samen doen is erg belangrijk. “Binnen zitten is het laatste wat we doen, dat kun je nog lang genoeg als het niet anders meer kan”.

Afbeelding
Afbeelding
!