Stan Hendriks.
Stan Hendriks. Foto:

LEVgroep zoekt vitaalste idee van Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Wie een goed idee heeft dat bijdraagt aan de vitaliteit van Laarbeek, kan zich nu melden. LEVgroep Laarbeek zoekt het vitaalste idee van Laarbeek. Het beste idee wordt ondersteund door de LEVgroep en gaat werkelijk uitgevoerd worden.

Eerst even een paar stappen terug. In Laarbeek hebben we het lokale Sportakkoord en het Preventieakkoord, waarbij verschillende (zorg)organisaties en (sport)verengingen uit Laarbeek zich hebben aangesloten. Het ultieme doel is om inwoners gezond te krijgen en gezond te houden. Denk daarbij niet alleen aan fysieke gezondheid, maar ook aan de mentale gezondheid van jeugd, volwassenen en ouderen. Het gaat dus niet alleen om sporten en bewegen, er wordt veel breder gekeken. 

De akkoorden staan vol van ambities, maar hoe kunnen die ambities uitgevoerd worden? Om daar invulling aan te geven organiseert LEVgroep Laarbeek ‘Het vitaalste idee van Laarbeek’. “Het moet vanuit de inwoners zelf komen. Als de samenleving zelf met ideeën komt, is de bereidheid om in actie te komen ook groter”, vertelt Stan Hendriks. Namens de LEVgroep is hij de kartrekker van het vitaalste idee van Laarbeek. “Met de ideeën die binnenkomen willen we praktische invulling geven aan de doelstellingen die in de akkoorden staan. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van beweegtuinen of calisthenicsparken. Wandelen met mensen die eenzaam zijn, activiteiten om inwoners van je wijk dichter bij elkaar te brengen, workshops over voeding, etc. etc. Alles is mogelijk, als het maar gaat om vitaliteit. Het belangrijkste is preventie. We willen samen een gezondere generatie neerzetten. We zien dat de leefstijl van mensen ongezonder is geworden. Ook de psychische gezondheid. Zo is er ook best veel eenzaamheid onder jongeren in Laarbeek, mede versterkt door de hele coronapandemie.” 

Mensen die denken het vitaalste idee van Laarbeek te hebben, kunnen hun idee mailen naar sportcoachlaarbeek@levgroep.nl. Dit kan tot en met 9 maart. Op woensdagavond 23 maart mag iedereen die is ingeschreven zijn of haar idee in drie minuten presenteren aan een vakjury. Mochten de coronamaatregelen het toelaten, dan is ook publiek welkom op die avond en ook het publiek stemt dan mee over het vitaalste idee van Laarbeek. Stan: “Het kan zijn dat we tien inzendingen krijgen en dat er acht winnaars uitkomen, maar het kan ook zijn dat er dan twee winnen. Dat bepaalt de jury. Wij gaan uiteindelijk meehelpen aan de uitvoering van de winnende ideeën. Dit kan geldelijke steun zijn, maar ook kan het zijn dat we fysieke ondersteuning bieden. We hopen op zoveel mogelijk aanmeldingen. Alles om te zorgen dat we Laarbeek vitaler maken.” 

Voor meer informatie kun je kijken op www.laarbeekactief.nl/vitaal-laarbeek.