Afbeelding
Foto: Willie Winthagen

Fotografe uit Laarbeek wint drie awards met Newborn fotografie

Algemeen

Laarbeek/Veldhoven - In december 2021 en januari 2022 zijn de winnaars van de Birth & Beyond Photography en de Babies & Photographers awards (BPA) bekend gemaakt. Fotografen over de hele wereld konden hierbij hun mooiste foto inzenden in diverse categorieën, waaronder: zwangerschap, geboorte, newborn en kinderfotografie, waarbij de jury keek naar compositie, gebruik van licht en originaliteit.

De winnende beelden voor beide wedstrijden zijn gekozen uit meer dan 2000 inzendingen. In de jury namen meerdere bekende fotografen uit de hele wereld plaats, waaronder Captured by Claudia uit Amerika en Martha Ponsko uit Polen. Buiten de 1e, 2e en 3e plaats ontvingen een aantal foto’s ook een eervolle vermelding. Bij beide wedstrijden heeft de tegenwoordig in Veldhoven woonachtige Willie Winthagen van Baby Fotootjes Fotografie (in Laarbeek en omgeving bekend als Lucky Pictures) voor dezelfde foto een eervolle vermelding ontvangen. Bij de Birth & Beyond Photography Awards heeft ze met deze foto ook de publieksprijs over 2021 gewonnen.

Willie legt uit dat de foto is ontstaan met het idee alsof de baby nog veilig in de baarmoeder zit en de navelstreng ervoor zorgt dat ze mooi blijft zitten. “De donkere ondergrond zorgt ervoor dat de baby contrasterend is en het zwart wit is tijdloos. Het moment dat je kindje zo klein is komt nooit meer terug, en ik ben er om dat vast te leggen. Zo’n foto is later een mooie herinnering aan de babytijd.”