Prins Luuk XLIX.
Prins Luuk XLIX. Foto:

Teugelders gaan voor zomercarnaval op 24, 25 en 26 juni

Algemeen

Beek en Donk - Gesteund door het boerenbruidspaar Janus en Diel hielden interim voorzitter Romy Brummelkamp en Prins Luuk XLIX (Dave van de Burgt) van de Teugelders van Ganzendonck donderdagavond een ludieke persconferentie. Daarin maakte Prins Luuk XLIX bekend dat de Teugelders een zomercarnaval gaan organiseren op 24, 25, en 26 juni. “Het weekend van Splash zal dit jaar eenmalig omgetoverd worden tot ‘zomercarnaval – weekend’”, vertelde Prins Luuk XLIX.

Vanwege de coronamaatregelen is er voor dit seizoen al een streep gezet door het gros van de carnavalsactiviteiten. Romy: “De Teugelders hebben enkele weken geleden aangekondigd dat activiteiten die gepland staan tot carnavalszaterdag geen doorgang zullen vinden. De hoop blijft dat er íets gevierd mag worden en waar dat mag zullen wij dit gaan doen. Natuurlijk houden wij ons altijd aan de dan geldende maatregelen. Daarnaast vindt er voor elke activiteit ook overleg plaats met de gemeente, zodat wij ook daar draagvlak behouden.” 

De Teugelders willen vooral gaan kijken wat wél mogelijk is, binnen de coronamaatregelen. “Eén ding wat wij vanaf begin gezegd hebben, is dat we kijken naar wat wél kan. We gaan daarom op carnavalszaterdag onze ‘D’n Teugelder’ uitbrengen. Een carnavalsblad zoals hij nog nooit is uitgebracht. Een blad zonder carnavalsprogramma, maar boordevol carnavalskolder. Leuke interviews, mooie samenwerkingen en natuurlijk alle sponsoren die de Teugelders, dan wel Ganzendonck, dan wel carnaval een warm hart toedragen.”

Hoe het ‘zomercarnaval – weekend’ er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Wel willen Romy en Prins Luuk XLIX benadrukken dat het niet als vervanger van het reguliere carnaval gezien moet worden, maar als een extra activiteit. “Wij kunnen helaas nog niet uitweiden over de plannen die er zijn omtrent zomercarnaval. Er zal een programma opgesteld worden dat enkele traditionele aspecten van carnaval zal bevatten, maar wat geen vervanger is van carnaval zoals we dat kennen. Er zal geen sleuteloverdracht plaatsvinden en ook het boerenpaar zal niet in de on-echt verbonden worden. Zomercarnaval moet gezien worden als een extra activiteit. Een activiteit waarvoor wij ons voor de volle 100 procent gaan inzetten. Een activiteit waar wij in geloven. Een activiteit waarvan wij denken dat Ganzendonck er aan toe is!”