Stan Hendriks is de buurtsportcoach van Laarbeek.
Stan Hendriks is de buurtsportcoach van Laarbeek.

Dorpsraad Lieshout vraagt aandacht voor vitaal initiatief

Algemeen

Lieshout - Vitaliteit draagt écht bij aan een fijner leven. Als je goed in je vel zit, dus zowel geestelijk als fysiek fit bent, kun je de héle wereld aan en voel je je prettiger. Dát gevoel wil de LEVgroep en Buurtsportcoach Stan Hendriks het liefst bij álle Laarbeekers voor elkaar krijgen. Om die reden organiseren zij een pitch om ‘het vitaalste idee van Laarbeek’ boven water te krijgen, zodat ze dat daarna kunnen gaan toepassen. Resultaat: meer vitalere bewoners en dus meer plezier in het leven.

Dorpsraad Lieshout ondersteunt graag leefbaarheidsinitiatieven met raad en daad. Zij wil graag helpen bij het van de grond trekken van initiatieven die bijdragen aan een verbetering van de leefbaarheid. Het initiatief om de inwoners van Laarbeek fitter en vitaler te krijgen past dus goed in het doel van de Dorpsraad. Om die reden vragen ze graag aandacht voor dit initiatief.

Vitaal Laarbeek
In Laarbeek wordt al jaren gebouwd aan een gezonde gemeenschap. Een gezonde leefstijl staat aan de basis van een goede gezondheid. Voeding én voldoende bewegen zijn daarin belangrijke elementen. Gezonde keuzes worden echter voor een belangrijk deel bepaald door de omgeving. Worden mensen voldoende verleid om gezond te leven of worden ze juist verleid tot ongezonde keuzes?

Het vitaalste idee van Laarbeek
Grijp nu je kans en maak deel uit van een vitaler Laarbeek. Het vitaalste idee van Laarbeek heeft als doel praktische invulling te geven aan de ambities uit het (lokaal) sportakkoord en het (lokaal) preventieakkoord. Deze ambities zijn gericht op het bevorderen van de vitaliteit in Laarbeek. Op woensdagavond 23 maart 2022 kun je jouw idee in drie minuten pitchen. Als jij de jury én het publiek weet te overtuigen, én als jouw idee bijdraagt aan de vitaliteit van Laarbeek, dan is het mogelijk om geld, ondersteuning of facilitering te ontvangen. Zo maak je van een goed idee de nieuwe werkelijkheid.

Vragen?
Kortom, wil jij je steentje bijdragen aan een vitaler Laarbeek? Geef je dan nu op en ga naar: www.laarbeekactief.nl/vitaal-laarbeek en hopelijk blaas jij de juryleden van de tafel met jouw pitch. Mocht je nog vragen en of opmerkingen hebben, dan kun je ook altijd terecht bij Stan Hendriks, Buurtsportcoach LEV groep Laarbeek via 06-40201556 of stuur je vraag naar info@dorpsraad-lieshout.nl, dan helpt de Dorpsraad je graag verder op weg.