Afbeelding

Seniorenvereniging Beek en Donk informeert 50-plussers over veilig internetten en bankieren

Algemeen

Beek en Donk - Seniorenvereniging Beek en Donk houdt op donderdag 3 maart om 14.00 uur een bijeenkomst in het Ontmoetingscentrum met als thema ‘veilig Internetten en bankieren’.

Iedereen kent verhalen over familie of bekenden die via internet benaderd zijn met aanbiedingen en verzoeken. Ze trapten in de val en leden vaak veel schade. Het lijkt allemaal zo echt dat je er niet aan denkt dat het ook nep kan zijn. Je hoort over fishing, spoofing, WhatsAppfraude, bankhelpdeskfraude en nepbellers, maar je denkt zelf dat het jou niet zal overkomen. Om te voorkomen dat zoiets tóch gebeurt, komt Wim de Wijs, betrokken bij Seniorweb, uitleggen waar je op moet letten om allerlei problemen op dit gebied te voorkomen. Hij geeft tips om je veilig te bewegen in die digitale wereld, om je apparaten en gegevens te beschermen en hij laat oplichtingstrucs zien die zo ‘knap’ gemaakt zijn dat het niet vreemd is dat je erin tuint. 

Hij vertelt ook wat je kunt doen als je het meemaakt, hoe je de schade kunt beperken en hoe je mee kunt werken aan het veiliger maken van die digitale omgeving. Een heel belangrijk onderwerp en de Seniorenvereniging hoopt dat veel mensen naar deze bijeenkomst zullen komen; alle 50-plussers zijn welkom. Uiteraard wordt het veilig geregeld volgens de dan mogelijk nog geldende coronarichtlijnen. Graag vooraf aanmelden via de mail: pcemvogels@gmail.com óf tijdens de inloop in de Waterpoort op dinsdag 28 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur. Voor meer informatie, zie www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.