Jan Dekkers en Frank Smits (rechts) nemen de prijs in ontvangst.
Jan Dekkers en Frank Smits (rechts) nemen de prijs in ontvangst.

Prijs van 23.000 euro voor ‘Nacht van Aarle’ bij doorkomst Roparun

Algemeen

Aarle-Rixtel - Een mooie erkenning voor Runningteam Laarbeek en de organisatie van de Nacht van Aarle. Afgelopen jaar werd deze nacht georganiseerd, om alle deelnemende lopers aan de Roparun, die ook door Aarle-Rixtel kwam, te ondersteunen met diverse activiteiten. De Nacht van Aarle heeft nu een prijs van 23.000 euro ontvangen van de organisatie van de Roparun, te besteden aan een goed doel.

Tijdens de Roparun, waaraan ruim 220 teams meedoen, halen deelnemers geld op voor het goede doel. Het geld dat wordt opgehaald wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. De organisatie stelt elk jaar een prijs beschikbaar voor de leukste en gezelligste doorkomst. De deelnemende teams bepalen de winnaar. Er vielen voor 2021 drie plaatsen in de prijzen, maar de eerste prijs van 23.000 euro ging naar ‘De Nacht van Aarle’. “Wat het goede doel wordt waaraan we dit gaan besteden, weten we nog niet. Maar het zal gaan naar iets voor de palliatieve zorg, conform de regels van de prijs”, vertelt Frank Smits van Runningteam Laarbeek die de prijs samen met Jan Dekkers donderdagavond in ontvangst nam.

Frank vertelt dat ook dit jaar (4-6 juni) Runningteam Laarbeek weer deelneemt en dat de lopers ook Aarle-Rixtel weer aandoen. “Alleen afgelopen jaar kwamen de meeste lopers ‘s nachts door Aarle-Rixtel. Nu zullen de eerste rond 9.00 uur komen, tot ongeveer 14.00 uur. Maar we gaan wel weer iets organiseren om het voor de lopers leuk te maken.”

!