Afbeelding

Beek en Donk geteisterd door jongeren die eieren gooien op huizen

Algemeen

Al ruim drie weken lang wordt Beek en Donk geteisterd door een groep jongeren van zo’n 14 jaar die eieren op huizen gooien. Zo zijn er al vanaf 29 januari meldingen uit de Zaagmolenweg, Lijsterlaan en de Kleine Berg. De meldingen blijven ook de laatste weken, op 11 en 18 maart komen.

Een bewoner van een van de huizen die met eieren ondergegooid is roept de jongens op om te stoppen: “Mochten er bij u al twee weken op rij op mysterieuze wijze eieren uit de koelkast verdwijnen? U kunt ze bij mij van de raam af komen schrapen. Wellicht kunt u uw zonen vragen waarom ze dit doen. Één keer is grappig, maar ik blijf niet aan het schoonmaken. We hebben camerabeelden en de aangifte bij de politie is gedaan. Als dit nogmaals voorkomt gaan we verdere stappen ondernemen en mag er direct 112 gebeld worden. Ik hoop dat dit gelezen wordt door de betrokkenen, en dat het nu klaar is.”

Naast het schoonmaken van de ramen is ook een buitenlamp kapot gegooid. Sinds hier eieren opgegooid zijn werkt deze niet meer.