Afbeelding

Valpreventie bij Seniorenvereniging Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - In het Ontmoetingscentrum te Beek en Donk vindt op woensdagavond 13 april om 19.30 uur een educatiebijeenkomst plaats over Valpreventie. Deze wordt georganiseerd door Seniorenvereniging Beek en Donk, in samenwerking met de LEVgroep en de St. Kruiswerk Laarbeek. Op deze bijeenkomst zijn alle 50-plussers van Laarbeek van harte welkom.

Ongevallen in en om het huis komen voor bij alle leeftijdsgroepen. Bij ouderen wordt de kans echter groter dat zij letsel oplopen als zij vallen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met lichamelijke veranderingen. Het is dus belangrijk om ongelukjes en valpartijen zoveel mogelijk te voorkomen. Met behulp van een controlelijst brengt u tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst de risicosituaties in uw woonomgeving in beeld. Tevens wordt besproken hoe u de risico’s kunt verkleinen en welke organisaties u daarbij om advies kunt vragen.

Naast de informatie is er ook volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Ook bespreken de deelnemers met elkaar hoe ze de informatie in het dagelijks leven kunnen toepassen. I.v.m. de logistiek, graag opgeven vóór 3 april bij Mariëtte Frijters (tel: 06 15962783; mariettefrijters@home.nl). Voor meer informatie kunt u kijken op www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.