Afbeelding

Wandelvierdaagse 25 jaar Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Zoals al eerder gemeld start de ‘Wandelvierdaagse 25 jaar Laarbeek’ dit jaar op dinsdag 17 mei in Lieshout. De oude vertrouwde startplaats bij Café De Koekoek is weer het begin en het einde van alle routes. Karel zorgt weer voor een goede ambiance en verleent de nodige ondersteuning aan ons de organisatie waar zij hem erg dankbaar voor zijn.

De 3 kilometer route gaat weer hoofdzakelijk door de kern van Lieshout, met als nieuwtje dat de route door het nieuwe plan Nieuwenhof gaat zodat iedereen dit ook leert kennen. De pauze en controlepost is deze keer bij Molen de Leest. Deze is dan geopend voor en bezichtiging. De vrijwillige molenaars Jan Tielemans, Dorus de Leest en Willy de Vocht ontvangen u graag op deze molen. Ook nu wordt weer aan alle wandelaars drinken en een heerlijke koek aangeboden.

De 5 kilometer route gaat voor een groot gedeelte om Lieshout heen. Ook hier is de pauze en controlepost bij Molen de Leest en volgt voor een groot gedeelte de 3 kilometer.

De 10 kilometer gaat deze keer voor de eerste keer richting de bossen waar langs de bekende Duvelsberg wordt gewandeld. Ook hier is de pauze en controlepost bij Molen de Leest en volgt na een stukje de route van 3 kilometer. Deze wordt vervolgt via de Broeksteeg en komt langs Molen Sanders.

Na de route gelopen te hebben en bij aankomst in de Koekoek ontvangt iedereen (zolang de voorraad strekt) een prachtig en nuttig cadeau wat mogelijk is gemaakt door de gemeente Laarbeek. Op dinsdag 17 mei kun je vanaf 17.30 tot 19.00 uur starten. Men kan niet vooraf inschrijven. Het inschrijfgeld voor kinderen op de basisschool (of andere van dezelfde leeftijd) bedraagt €1,00 voor alle 4 de wandeldagen Voor volwassenen is dat €2,00. Kinderen tot en met 4 jaar gratis. Er kan alleen maar contant betaald worden. Volgende week volgt de route beschrijvingen van de routes in Mariahout. Deze start dan op woensdag 18 mei, waarna donderdag 19 mei Aarle-Rixtel en vrijdag 20 mei Beek en Donk volgen.